EOD Explosieven Opruimingsdienst Defensie OUDE FOTO!!!!!

Noodverordening Vlodrop door bom uit Tweede Wereldoorlog

Een gebied in nationaal park de Meinweg is vanaf maandag enkele dagen afgezet. Een bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt er donderdag tot ontploffing gebracht.

Buren verwarde man Velden terug naar huis

De buren van de man die woensdag in Velden zijn eigen huis dreigde op te blazen zijn weer thuis.

Granaten uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt

In Wellerlooi zijn maandagmiddag twee granaten uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht.

Terugkijken: Explosievendienst brengt bom tot ontploffing

Twaalf woningen waren ontruimd, het scheepvaartverkeer tussen Maastricht en Born werd stilgelegd en vliegtuigen mochten tijdelijk niet boven het gebied vliegen. Vrijdagochtend heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de gevonden bom uit de Tweede Wereldoorlog in Itteren tot ontploffing gebracht.

Geen schepen en vliegtuigen vanwege ontploffing bom

In Bunde worden volgende week veertien huizen en bedrijfspanden ontruimd omdat een bom tot ontploffing wordt gebracht. Ook het scheep- en luchtvaartverkeer heeft er last van.

Zware bom ontdekt bij graafwerkzaamheden

In Itteren is woensdagmiddag bij graafwerkzaamheden een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De bom wordt donderdag waarschijnlijk tot ontploffing gebracht.

Duikers te water voor ontmanteling bom

In Tegelen wordt zondagochtend een bom uit de Tweede Wereldoorlog onder water onschadelijk gemaakt.

Treinverkeer hervat na opruiming oude bom

Het treinverkeer tussen Sittard en Roermond is dinsdagmiddag hervat.

Treinverkeer plat door vondst van oude bom

Tussen Sittard en Roermond rijden dinsdagmiddag geen treinen vanwege de vondst van een bom.

Video: Vliegtuigbom tot ontploffing gebracht

Een zware Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog is zondag rond het middaguur op de Groote Heide tot ontploffing gebracht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten