Wout Poels

Poels verliest bolletjestrui aan etappewinnaar Pogacar

Wout Poels heeft in de laatste bergrit van de Tour de France zijn bolletjestrui verloren. De renner uit Blitterswijck pakte nog tien punten op de Tourmalet, maar door de ritwinst van geletruidrager Tadej Pogacar zal Poels waarschijnlijk als tweede gaan eindigen in het bergklassement.

Wout Poels Bolletjestruidrager
Poels blijft leider bergklassement Tour, Pogacar wint

Wout Poels heeft zijn leidende positie in het bergklassement kunnen behouden. De renner uit Blitterswijck haalde zelf onderweg vier punten op en zag zijn concurrenten nauwelijks punten pakken. Poels finishte als 18e in de etappe.

Poels in bollen
Poels na eerste Pyrenee├źnetappe: 'Sparen voor grote dag'

Wout Poels heeft zich in de zestiende etappe van de Tour de France kunnen sparen. Dat zegt de renner uit Blitterswijck na afloop van de etappe.

Wout Poels bolletjestrui
Deze bergen scheiden Poels van de bolletjestrui in Parijs

Wout Poels vertrekt dinsdag als leider van het bergklassement aan de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Komende zondag kan de renner uit Blitterswijck als eerste Limburger het bergklassement winnen van de Tour de France.

Gert Jakobs oud-wielrenner
Jakobs: 'Poels heeft goede kans op winst bergklassement'

Oud-wielrenner Gert Jakobs denkt dat Wout Poels een goede kans heeft op de winst van het bergklassement. Jakobs droomt al van de bolletjestrui in Parijs: "Dan moeten we een caf├ę in Limburg met bolletjes beschilderen."

Wout Poels finish 15e Touretappe 2021
Poels na heroveren bolletjestrui: 'Zwaar gevecht'

Wout Poels is blij met het heroveren van de bolletjestrui in de Tour de France. "Het was een zwaar gevecht, ik moest puntje voor puntje dichterbij komen", zei de renner uit Blitterswijck na afloop van de etappe.

Theo van Rooij oud-ploegleider
'Poels is altijd sterk in derde week grote ronde'

Theo de Rooij gelooft nog steeds in de kansen van Wout Poels op de bolletjestrui in de Tour de France. Volgens de oud-ploegleider is Poels in de derde week van een grote ronde altijd op zijn best.

Wout Poels
Poels gaat voor bolletjestrui in Tour: 'Mooi doel'

Wout Poels uit Blitterswijck gaat voor de winst in het bergklassement van de Tour de France. "Ik voel me goed en er komt een hele mooi week aan."

Johan van der Velde (4 juli 2021)
Van der Velde over Poels: 'Nog alle kansen op bolletjestrui'

Johan van der Velde denkt dat Wout Poels nog alle kans heeft op het winnen van het bergklassement in de Tour de France. "De achterstand is nog niet al te groot", zegt de nummer drie van de Tour de France in 1982.

Gert Jakobs oud-wielrennen (3 juli 2021)
'Wout Poels moet bolletjestrui tot in Parijs dragen'

Oud-wielrenner Gert Jakobs hoopt dat Wout Poels de bolletjestrui in de Tour de France kan blijven dragen tot de finish in Parijs, over twee weken. "Hij moet niet voor het klassement gaan, alleen voor die bergpunten."

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten