Overslaan en naar de inhoud gaan

Bolide van rallyrijder Derikx terug uit Afrika

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 8:00

Rallyrijder Sander Derikx is blij dat zijn bolide waarmee hij de Africa-Eco-Rally reed weer heelhuids terug uit Afrika is.

De coureur uit Horn reed in januari de Afrika-Eco-Rally, de Afrikaanse tegenhanger van de befaamde Dakarrally. Met wèl Dakar als finishplaats.

Twee overwinningen
Derikx en zijn team hadden vooraf afgesproken al tevreden te zijn als ze de finish zouden halen. Tijdens de rally bleek dat de lat gerust een stuk hoger gelegd kon worden met uiteindelijk twee overwinningen en twee derde plaatsen als resultaat. In het eindklassement van de SSV-categorie werd Derikx met zijn buggy dertiende.

Met de boot terug
De rally eindigde na 12 etappes in Dakar. Daar werden de buggies weer terug op de boot naar Marseille gezet. Afgelopen donderdag mocht Sander Derikx zijn auto in de Franse havenstad ophalen.

Armste gebieden van de wereld
Derikx heeft tijdens de rally vooral genoten van het ruige Afrikaanse landschap. Tijdens de lange ritten door de woestijn kwam vaak het besef hoe bijzonder het is dat hij dit avontuur mag beleven. Ook raakte het hem als hij zag hoe armoedig de mensen leven in de gebieden die de rally doorkruist.

Klimaatvriendelijke rally
Hij steunt dan ook de acties die de Africa-Eco-rally voor de lokale bevolking onderneemt. Zo worden lampen op zonne-energie uitgedeeld en probeert men de rally klimaatvriendelijk te organiseren. Het afval van de deelnemers wordt mee terug naar Europa genomen zodat het op milieuvriendelijke wijze verwerkt kan worden.

Volgend jaar weer?
De inschrijfformulieren voor de editie van volgend jaar liggen al klaar. "Het kost nogal wat om goed voorbereid aan de race door Marokko, Mauritanië en Senegal deel te nemen. Ik weet nog niet of het financieel haalbaar is om volgend jaar deel te nemen. Dat zal de komende tijd duidelijk worden, maar we willen heel erg graag!”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen