Overslaan en naar de inhoud gaan

Bolide van rallyrijder Derikx terug uit Afrika

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 8:00

Rallyrijder Sander Derikx is blij dat zijn bolide waarmee hij de Africa-Eco-Rally reed weer heelhuids terug uit Afrika is.

De coureur uit Horn reed in januari de Afrika-Eco-Rally, de Afrikaanse tegenhanger van de befaamde Dakarrally. Met wèl Dakar als finishplaats.

Twee overwinningen
Derikx en zijn team hadden vooraf afgesproken al tevreden te zijn als ze de finish zouden halen. Tijdens de rally bleek dat de lat gerust een stuk hoger gelegd kon worden met uiteindelijk twee overwinningen en twee derde plaatsen als resultaat. In het eindklassement van de SSV-categorie werd Derikx met zijn buggy dertiende.

Met de boot terug
De rally eindigde na 12 etappes in Dakar. Daar werden de buggies weer terug op de boot naar Marseille gezet. Afgelopen donderdag mocht Sander Derikx zijn auto in de Franse havenstad ophalen.

Armste gebieden van de wereld
Derikx heeft tijdens de rally vooral genoten van het ruige Afrikaanse landschap. Tijdens de lange ritten door de woestijn kwam vaak het besef hoe bijzonder het is dat hij dit avontuur mag beleven. Ook raakte het hem als hij zag hoe armoedig de mensen leven in de gebieden die de rally doorkruist.

Klimaatvriendelijke rally
Hij steunt dan ook de acties die de Africa-Eco-rally voor de lokale bevolking onderneemt. Zo worden lampen op zonne-energie uitgedeeld en probeert men de rally klimaatvriendelijk te organiseren. Het afval van de deelnemers wordt mee terug naar Europa genomen zodat het op milieuvriendelijke wijze verwerkt kan worden.

Volgend jaar weer?
De inschrijfformulieren voor de editie van volgend jaar liggen al klaar. "Het kost nogal wat om goed voorbereid aan de race door Marokko, Mauritanië en Senegal deel te nemen. Ik weet nog niet of het financieel haalbaar is om volgend jaar deel te nemen. Dat zal de komende tijd duidelijk worden, maar we willen heel erg graag!”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen