Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bolide Mercedes in geen enkel opzicht beter dan Red Bull'

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 21:52

De raceauto van Mercedes is in geen enkel opzicht beter dan die van Red Bull. Dat zegt Andrew Shovlin, de technische baas van de Duitse Formule 1-renstal, na de seizoensopener in Bahrein.

Hoewel Verstappen de snelste was in alle trainingen en poleposition veroverde, won hij niet de grand prix. De zege ging naar zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Snellere auto
"We hebben jarenlang kunnen vertrouwen op onze superieure snelheid op de rechte stukken en snelle bochten, maar daar was nu geen sprake van. Er was geen enkel stukje op het circuit waar wij tijd wonnen", zei Shovlin, die maar één conclusie trok: "Mercedes heeft een snellere auto nodig, zo simpel is het."

Lees ook: Verstappen tweede in bloedstollende race Bahrein

Fout
Dat Hamilton won van Verstappen, was niet zozeer de verdienste van de auto, maar meer van een iets slimmere tactiek en de fout die Verstappen maakte tegen het einde van de race. De Limburger reed met zijn Red Bull buiten de baan toen hij Hamilton inhaalde en volgens de raceleiding behaalde hij daarmee oneerlijk voordeel. Verstappen aarzelde niet en volgde de instructie op om de koppositie terug te geven aan de Engelsman.

Verbeteringen
Shovlin beseft dat het niet zal meevallen de auto nog flink te verbeteren. Grote veranderingen aan de Formule 1-auto's zijn pas vanaf 2022 toegestaan. "Ik zie niet echt punten waarop we zoveel vooruitgang kunnen boeken dat we Red Bull voorbij gaan. Dus moeten we vooral hopen dat Red Bull geen punten vindt waarop zij zich kunnen verbeteren. Ik denk dat we meer naar de rij-eigenschappen van de auto moeten kijken en daar subtiele verbeteringen te vinden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen