Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogers: 'VVV verliest dit seizoen 2 miljoen euro'

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 10:41

VVV-Venlo verliest dit seizoen 2 miljoen euro door de coronacrisis. Dat zegt algemeen directeur Marco Bogers. "Een miljoen euro aan compensatie, de andere miljoen is omzetverlies. Dat is fors."

Bogers deed zijn uitspraken maandagavond in het L1-programma AvondGasten Sport.

Vijf voor twaalf
Volgens Bogers wordt het steeds benauwder voor VVV, maar ook voor de andere voetbalclubs, als het gaat om financiën. "Het is vijf voor twaalf. Nog niet zo zeer voor dit seizoen door de steunmaatregelen van de overheid en ook door de steun van supporters. De vraag is echter of dit komend seizoen ook nog het geval is." Bogers heeft de schade voor dit seizoen al in kaart gebracht. "De schade is 2 miljoen euro, 1 miljoen aan compensatie en 1 miljoen aan omzetverlies. Dat is fors op een begroting van 8 miljoen euro. Dat is fors, zeker als we komend seizoen geen steun meer krijgen."

Spelers en sponsoren
Volgens Bogers kunnen er komend seizoen in de meest ongunstige situaties vervelende verhalen optreden. "We zien de problemen op ons afkomen. Dat gaat ook over de continuïteit van het bedrijf." Bogers hoopt dat spelers en sponsoren dan ook nog net zo loyaal zijn, als dat nu het geval is. De directeur heeft daar wel goede hoop op. "Ik denk dat we een hele sterke achterban hebben. Daar ben ik wel van overtuigd, maar we moeten onze ogen en oren er niet voor sluiten dat bedrijven het lastiger zullen krijgen. Dat bereiden we nu al voor."

Vreemd seizoen
Volgens Bogers is de huidige jaargang een 'vreemd' seizoen. "VVV moet zich er doorheen worstelen. Het is een seizoen van uitersten, niet alleen omdat je zonder publiek speelt maar ook omdat je voortdurend moet anticiperen op veranderingen. Het is ook voor spelers, staf en kantoormedewerkers een vreemde situatie."

Bogers hoopt snel weer publiek te mogen ontvangen in De Koel, ook als het stadion niet helemaal vol mag zitten. "We zijn al tevreden als we mensen kunnen ontvangen zoals aan het begin van het seizoen. Toen waren er ongeveer 1500 mensen bij de wedstrijd tegen FC Utrecht aanwezig."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen