Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeven niet welkom in Baarlo tijdens LockCon

Geplaatst opvrijdag 20 oktober 2017 - 6:00

Vrijdag gaat LockCon van start in Baarlo, een conferentie voor liefhebbers van sloten openmaken zonder sleutel. Boeven zijn echter niet welkom.

Tijdens de driedaagse conferentie komen zogenaamde lockpickers uit heel Europa bij elkaar.

Puzzel
Het gezelschap bestaat uit zeventig tot tachtig personen, voornamelijk mannen. Daar zitten verzamelaars tussen, maar ook slotenmakers, technici en pure hobbyisten. Mannen voor wie elk slot een puzzel is die opgelost moet worden. Om de sloten open te krijgen zonder sleutel, mogen ze gebruik maken van James Bond-achtig gereedschap.

Foute bedoelingen
Mensen met foute bedoelingen worden geweerd. "Die pikken we er zo uit, want die stellen de verkeerde vragen", zegt voorzitter Walter Belgers. Tijdens de LockCon-conferentie worden ook wedstrijden georganiseerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen