Overslaan en naar de inhoud gaan

Boetes voor wandelaars met loslopende honden

Geplaatst opzondag 23 oktober 2016 - 14:09

Op de Brunssummerheide hebben vijf mensen een boete gekregen omdat hun hond los liep.

In de Schinveldse bossen kreeg iemand een proces-verbaal omdat hij zich buiten de wegen of paden bevond. Verder is in beide natuurgebieden een waarschuwing uitgedeeld voor het plukken van paddestoelen.

Actie
De boetes en de waarschuwingen zijn het resultaat van een actie zaterdagmiddag in beide natuurgebieden. Daaraan deden boswachters, de politie en boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) van Heerlen, Brunssum en Landgraaf mee.

Regels
In totaal waren zaterdagmiddag 16 mensen op pad. Het was de tweede gezamenlijk actie dit jaar. Bij de eerste controle werden 17 processen-verbaal uitgeschreven. Volgens een woordvoerster van Natuurmonumenten dat de gebieden beheert zijn de acties een momentopname, maar hebben ze het effect dat bezoekers weer aan de regels denken.

Meer controles
De controles in de natuurgebieden in Parkstad worden de komende tijd geïntensiveerd. Natuurmonumenten ziet steeds meer overtredingen en vernielingen.

Lees meer hierover maandag in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wandelaars met loslopende honden op de bon geslingerd
Hond ernstig ziek na eten van vlees op Brunssummerheide
Groengebieden Parkstad onderling slecht verbonden
ree, natuur, dier, brunssummerheide
Ree doodgebeten op Brunssummerheide
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen