Overslaan en naar de inhoud gaan

Boetes voor wandelaars met loslopende honden

Geplaatst opzondag 23 oktober 2016 - 14:09

Op de Brunssummerheide hebben vijf mensen een boete gekregen omdat hun hond los liep.

In de Schinveldse bossen kreeg iemand een proces-verbaal omdat hij zich buiten de wegen of paden bevond. Verder is in beide natuurgebieden een waarschuwing uitgedeeld voor het plukken van paddestoelen.

Actie
De boetes en de waarschuwingen zijn het resultaat van een actie zaterdagmiddag in beide natuurgebieden. Daaraan deden boswachters, de politie en boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) van Heerlen, Brunssum en Landgraaf mee.

Regels
In totaal waren zaterdagmiddag 16 mensen op pad. Het was de tweede gezamenlijk actie dit jaar. Bij de eerste controle werden 17 processen-verbaal uitgeschreven. Volgens een woordvoerster van Natuurmonumenten dat de gebieden beheert zijn de acties een momentopname, maar hebben ze het effect dat bezoekers weer aan de regels denken.

Meer controles
De controles in de natuurgebieden in Parkstad worden de komende tijd geïntensiveerd. Natuurmonumenten ziet steeds meer overtredingen en vernielingen.

Lees meer hierover maandag in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wandelaars met loslopende honden op de bon geslingerd
Hond ernstig ziek na eten van vlees op Brunssummerheide
Groengebieden Parkstad onderling slecht verbonden
ree, natuur, dier, brunssummerheide
Ree doodgebeten op Brunssummerheide
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen