Overslaan en naar de inhoud gaan

Boetes voor wandelaars met loslopende honden

Geplaatst opzondag 23 oktober 2016 - 14:09

Op de Brunssummerheide hebben vijf mensen een boete gekregen omdat hun hond los liep.

In de Schinveldse bossen kreeg iemand een proces-verbaal omdat hij zich buiten de wegen of paden bevond. Verder is in beide natuurgebieden een waarschuwing uitgedeeld voor het plukken van paddestoelen.

Actie
De boetes en de waarschuwingen zijn het resultaat van een actie zaterdagmiddag in beide natuurgebieden. Daaraan deden boswachters, de politie en boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) van Heerlen, Brunssum en Landgraaf mee.

Regels
In totaal waren zaterdagmiddag 16 mensen op pad. Het was de tweede gezamenlijk actie dit jaar. Bij de eerste controle werden 17 processen-verbaal uitgeschreven. Volgens een woordvoerster van Natuurmonumenten dat de gebieden beheert zijn de acties een momentopname, maar hebben ze het effect dat bezoekers weer aan de regels denken.

Meer controles
De controles in de natuurgebieden in Parkstad worden de komende tijd geïntensiveerd. Natuurmonumenten ziet steeds meer overtredingen en vernielingen.

Lees meer hierover maandag in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wandelaars met loslopende honden op de bon geslingerd
Hond ernstig ziek na eten van vlees op Brunssummerheide
Groengebieden Parkstad onderling slecht verbonden
ree, natuur, dier, brunssummerheide
Ree doodgebeten op Brunssummerheide
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen