Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boetes, arrestaties en groot mes bij controle-actie

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 21:15

De 200 Nederlandse, Duitse en Belgische agenten die woensdag een grote controle-actie hielden aan de grens, hebben meer dan 300 voertuigen en 500 mensen gecontroleerd.

De Nederlandse politie heeft daarbij alvast 1500 euro aan openstaande boetes geïnd en iemand opgepakt die nog 40 dagen cel tegoed had.

Groot mes
Ook werd een volgens de politie 'groot mes' gevonden bij de actie, die was opgezet tegen internationaal opererende misdaadbendes. Verder werd een automobilist die al jaren zonder rijbewijs rondreed, achter het stuur weggehaald.

Polizei
De Duitse politie meldt dat zij twee mensen heeft opgepakt en twee mensen tegen wie een arrestatiebevel liep ook heeft aangehouden. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld. De politie kondigde aan donderdag met meer informatie te komen.

Lees ook: Grote controle op rondtrekkende criminelen

Banditisme
De actie was opgezet in de aanpak tegen mobiel banditisme. Met die term bedoelt de politie internationaal opererende bendes die zich onder meer bezig houden met diefstal, inbraken en overvallen, vaak afkomstig uit Oost-Europa. De controle was ruwweg in het grensgebied tussen Heerlen en Eupen.

File
In Nederland werd onder meer op de A76 bij Heerlen een grote controlepost ingericht. Die controle leidde daar woensdagmiddag tot een file.

Video: Track '88

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen