Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boetes, arrestaties en groot mes bij controle-actie

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 21:15

De 200 Nederlandse, Duitse en Belgische agenten die woensdag een grote controle-actie hielden aan de grens, hebben meer dan 300 voertuigen en 500 mensen gecontroleerd.

De Nederlandse politie heeft daarbij alvast 1500 euro aan openstaande boetes geïnd en iemand opgepakt die nog 40 dagen cel tegoed had.

Groot mes
Ook werd een volgens de politie 'groot mes' gevonden bij de actie, die was opgezet tegen internationaal opererende misdaadbendes. Verder werd een automobilist die al jaren zonder rijbewijs rondreed, achter het stuur weggehaald.

Polizei
De Duitse politie meldt dat zij twee mensen heeft opgepakt en twee mensen tegen wie een arrestatiebevel liep ook heeft aangehouden. Ook werden verschillende bekeuringen uitgedeeld. De politie kondigde aan donderdag met meer informatie te komen.

Lees ook: Grote controle op rondtrekkende criminelen

Banditisme
De actie was opgezet in de aanpak tegen mobiel banditisme. Met die term bedoelt de politie internationaal opererende bendes die zich onder meer bezig houden met diefstal, inbraken en overvallen, vaak afkomstig uit Oost-Europa. De controle was ruwweg in het grensgebied tussen Heerlen en Eupen.

File
In Nederland werd onder meer op de A76 bij Heerlen een grote controlepost ingericht. Die controle leidde daar woensdagmiddag tot een file.

Video: Track '88

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen