Terras Roermond 16 jul 2021

Roermond dreigt met boetes voor ramptoeristen

De gemeente Roermond dreigt met boetes als kijklustigen rampgebieden blijven opzoeken. Herhaalde oproepen van de gemeente en de veiligheidsregio aan mensen om weg te blijven uit gebieden waar ze niks te zoeken hebben, maken weinig indruk.

fietsers heuvelland
Ruim honderd bekeuringen uitgedeeld in het Heuvelland

De politie heeft ruim honderd bekeuringen uitgedeeld aan fietsers en automobilisten in het Heuvelland.

Helmboetes
Minder helmboetes uitgedeeld in Limburg

De politie heeft vorig jaar in Limburg minder boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een helm op de motor, brommer of scooter dan het jaar daarvoor.

Politie stop achtervolging
Honderden boetes bij grote verkeerscontrole in Heerlen

Bij een verkeerscontrole op drie locaties in Heerlen zijn vrijdag honderden boetes uitgedeeld. Ook heeft de politie één aanhouding verricht.

Boetes in druk Stadspark Maastricht (27 april 2021)
Stadspark Maastricht vol: bezoekers moeten vertrekken

De politie verzoekt mensen in het stadspark Maastricht te vertrekken vanwege de drukte en het niet naleven van de coronamaatregelen.

A73
Achteruitrijders na ongeval A73 op de bon geslingerd

De politie heeft donderdag enkele bestuurders op de bon geslingerd nadat ze achteruit over de vluchtstrook zijn gereden om de A73 bij de Swalmentunnel te verlaten in verband met een file na een ongeluk en autobrand.

Avondklok
Opheffen avondklok? 'Dan ook terugbetaling alle boetes'

Als het gerechtshof in Den Haag de avondklok vrijdag van tafel veegt moeten alle avondklokboetes terugbetaald worden.

Aanvaring veerpont Baarlo (2 feb 2021)
Op zoek naar anker van schip na aanvaring op de Maas

Rijkswaterstaat speurt de bodem van de Maas af bij Steyl in de hoop het anker te vinden van het schip dat in aanvaring kwam met een veerpont.

Politie in Maastricht bij grote groep mensen
Doel bereikt: ruim 5000 euro voor Maastrichtse coronaboetes

Het doel van de inzamelingsactie voor de 56 Maastrichtenaren die zondagavond in de binnenstad van Maastricht werden bekeurd, is behaald. De teller staat dinsdagmiddag dankzij 347 donateurs op 5430 euro en dat is genoeg om de boetes mee te betalen.

Boerka Boerkaverbod
Nog geen boetes vanwege overtreden boerkaverbod

Vooralsnog zijn er geen boetes uitgedeeld voor overtreding van het zogenoemde boerkaverbod. Het is tot nog toe gebleven bij vier waarschuwingen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten