Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeteregen bij geluidscontrole verkeer Heuvelland

Geplaatst opzondag 27 juni 2021 - 21:32

Bij een verkeerscontrole in het Heuvelland zijn zondag 20 bestuurders van motorvoertuigen op de bon geslingerd voor diverse overtredingen.

In totaal werden 47 voertuigen onderworpen aan een (geluids)controle, na aanhoudende klachten van bewoners over herrie van gemotoriseerd verkeer.

Diverse overtredingen
Behalve dat sommige voertuigen meer geluid produceerden dan toegestaan, gingen bestuurders ook op de bon voor andere overtredingen, zoals gevaarlijk uitstekende delen, onjuiste kentekenplaten of technische vereisten die niet in orde waren.

RDW
Driekwart van de bestuurders die een bon kregen, kregen een zogenoemde WOK-status. WOK staat voor 'wacht op keuren'. De bestuurders moeten hun voertuig in zo'n geval laten keuren door de RDW (Dienst Wegverkeer).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen