Overslaan en naar de inhoud gaan

Boete voor veroorzaker dodelijk ongeval A58

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 14:50

Een 49-jarige man uit Herten moet na het veroorzaken van een dodelijk ongeval op snelweg A58 een boete van 750 euro betalen. Bij het ongeluk in de buurt van Gilze kwam een 48-jarige Roermondenaar om het leven.

De straf van de rechtbank in Breda was lager dan de eis.

Mobieltje
Justitie was ervan overtuigd dat de bestuurder kort voor het ongeval op zijn telefoon heeft gekeken. Dat baseerde het Openbaar Ministerie (OM) op een zoekopdracht die op het in beslag genomen mobieltje stond. Daardoor had de bestuurder te weinig aandacht voor het verkeer op de snelweg en kon hij zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. Daarom eiste justitie een maximale werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar voorwaardelijk.

Lees ook: Dodelijk ongeval A58: 'Verdachte zat op telefoon'

Gevaar veroorzaken
Daar ging de rechtbank niet in mee. Volgens de rechters kon er niet worden vastgesteld dat het gebruik van het mobieltje een rol bij het ongeval heeft gespeeld. De man was nog ver van het ongeluk verwijderd en er was volgens de rechtbank geen bewijs dat hij na de zoekopdracht nog met zijn telefoon bezig is geweest. Wel werd hem verweten dat hij zich zodanig heeft gedragen dat gevaar op de weg is veroorzaakt.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Fataal ongeluk
Op zaterdag 4 augustus 2018 ging het mis op de snelweg bij Gilze. Bij het ongeluk botsten drie auto’s op elkaar. De bestuurder van een kampeerbusje kwam op de linkerrijstrook in botsing met een voertuig dat voor hem reed. Vervolgens botste hij ook met een andere auto. De man uit Roermond kwam om het leven. Een andere man en vrouw raakten gewond.

Lees ook: Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Respectloos en onbeschoft
Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage op de weg, maar riep veel woede op bij agenten. De hulpdiensten werden gehinderd door tientallen nieuwsgierige weggebruikers. De politie noemde dat gedrag toentertijd respectloos en onbeschoft.

Lees ook: 25 automobilisten beboet voor filmen dodelijk ongeval

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen