Overslaan en naar de inhoud gaan

Boete voor veroorzaker dodelijk ongeval A58

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 14:50

Een 49-jarige man uit Herten moet na het veroorzaken van een dodelijk ongeval op snelweg A58 een boete van 750 euro betalen. Bij het ongeluk in de buurt van Gilze kwam een 48-jarige Roermondenaar om het leven.

De straf van de rechtbank in Breda was lager dan de eis.

Mobieltje
Justitie was ervan overtuigd dat de bestuurder kort voor het ongeval op zijn telefoon heeft gekeken. Dat baseerde het Openbaar Ministerie (OM) op een zoekopdracht die op het in beslag genomen mobieltje stond. Daardoor had de bestuurder te weinig aandacht voor het verkeer op de snelweg en kon hij zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. Daarom eiste justitie een maximale werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar voorwaardelijk.

Lees ook: Dodelijk ongeval A58: 'Verdachte zat op telefoon'

Gevaar veroorzaken
Daar ging de rechtbank niet in mee. Volgens de rechters kon er niet worden vastgesteld dat het gebruik van het mobieltje een rol bij het ongeval heeft gespeeld. De man was nog ver van het ongeluk verwijderd en er was volgens de rechtbank geen bewijs dat hij na de zoekopdracht nog met zijn telefoon bezig is geweest. Wel werd hem verweten dat hij zich zodanig heeft gedragen dat gevaar op de weg is veroorzaakt.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Fataal ongeluk
Op zaterdag 4 augustus 2018 ging het mis op de snelweg bij Gilze. Bij het ongeluk botsten drie auto’s op elkaar. De bestuurder van een kampeerbusje kwam op de linkerrijstrook in botsing met een voertuig dat voor hem reed. Vervolgens botste hij ook met een andere auto. De man uit Roermond kwam om het leven. Een andere man en vrouw raakten gewond.

Lees ook: Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Respectloos en onbeschoft
Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage op de weg, maar riep veel woede op bij agenten. De hulpdiensten werden gehinderd door tientallen nieuwsgierige weggebruikers. De politie noemde dat gedrag toentertijd respectloos en onbeschoft.

Lees ook: 25 automobilisten beboet voor filmen dodelijk ongeval

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen