Overslaan en naar de inhoud gaan

Boete voor misstanden bij twee Limburgse transporteurs

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 14:33

Twee Limburgse transportbedrijven zijn de afgelopen twee maanden gecontroleerd op verdenking van onder meer fraude en schijnconstructies met hun personeel.

Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Boekhouding
In totaal bezocht de ILT samen met de politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in maart en april elf transporteurs. Behalve de twee Limburgse bedrijven waren dat er vijf in Zuid Holland, twee in Brabant, één in Flevoland en één in Amsterdam. Bij de bedrijven is de boekhouding meegenomen voor controle.

Rij- en rusttijden
Onderzocht wordt of de transporteurs zich schuldig hebben gemaakt aan
zwartwerk, misbruik van uitkeringen en gesjoemel met rij- en rusttijden. Volgens de Inspectie klopt bij geen enkel bedrijf de registratie van rij- en rusttijden. De transporteurs kunnen een boete tegemoet zien. Om welke bedrijven het precies gaat, meldt de ILT niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
FNV sleept transportbedrijf Vos voor de rechter
Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen