Overslaan en naar de inhoud gaan

Boete voor misstanden bij twee Limburgse transporteurs

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 14:33

Twee Limburgse transportbedrijven zijn de afgelopen twee maanden gecontroleerd op verdenking van onder meer fraude en schijnconstructies met hun personeel.

Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Boekhouding
In totaal bezocht de ILT samen met de politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in maart en april elf transporteurs. Behalve de twee Limburgse bedrijven waren dat er vijf in Zuid Holland, twee in Brabant, één in Flevoland en één in Amsterdam. Bij de bedrijven is de boekhouding meegenomen voor controle.

Rij- en rusttijden
Onderzocht wordt of de transporteurs zich schuldig hebben gemaakt aan
zwartwerk, misbruik van uitkeringen en gesjoemel met rij- en rusttijden. Volgens de Inspectie klopt bij geen enkel bedrijf de registratie van rij- en rusttijden. De transporteurs kunnen een boete tegemoet zien. Om welke bedrijven het precies gaat, meldt de ILT niet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
FNV sleept transportbedrijf Vos voor de rechter
Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen