Marechaussee

Crossers beboet op militaire oefenterreinen

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens handhavingsacties op de militaire oefenterreinen van Weerter- en Budelbergen acht mensen een boete gegeven.

Slimme camera's (19 nov 2020)
Automobilist beboet voor flesje chocolademelk

Een Maastrichtse advocaat is onterecht beboet omdat hij een flesje chocolademelk vasthield achter het stuur. Dat flesje werd door een slimme camera aangezien voor een telefoon.

Appen auto achter stuur
Fors meer boetes uitgedeeld voor bellen en appen in verkeer

In Limburg zijn vorig jaar veel meer boetes uitgedeeld aan appende en bellende bestuurders dan in 2018. De meeste telefoongebruikers in het verkeer werden in Maastricht beboet.

Foto van Justin van Hemert
Nabestaande blij met slimme camera's tegen appen in verkeer

Automobilisten kunnen vanaf maandag 16 november beboet worden door slimme camera's. Langs snelwegen en N-wegen hangen systemen die automobilisten fotograferen met een telefoon achter het stuur.

Boete Ruud Bettinger zingen Markt Venlo (11 nov 2020)
Zingen op Markt in Venlo kost man 95 euro

Zingen op de Markt in Venlo is een man woensdag duur komen te staan. Hij kreeg een boete van 95 euro voor het overtreden van de coronaregels.

Rijbewijs
Twee bekeuringen in half uur voor dezelfde overtreding

Een 36-jarige bestuurder uit het Brabantse Wanroij heeft zondag twee bekeuringen in een half uur gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Trajectcontrole N564 Weert
Trajectcontrole Ysselsteyn-Venray volgende week actief

De geplande trajectcontrole op de N270 tussen Ysselsteyn en Venray zal op maandag 28 september in gebruik worden genomen.

Scooter_HD
Fors meer boetes voor opgevoerde scooters

De politie heeft vorig jaar fors meer Limburgers met een opgevoerde brom- of snorfiets beboet. In totaal werden in onze provincie 391 'opvoerboetes' uitgedeeld. Dat is bijna een verdubbeling. In 2018 waren dat er namelijk 196.

Politiecontrole lasergun
Buurt klaagt over hardrijders: meerdere boetes uitgedeeld

De politie heeft drie hardrijders in Sittard woensdag op de bon geslingerd.

Handhavers Maastricht incident cafe (12 juni 2020)
Café twee weken op slot na niet naleven maatregelen

Het Maastrichtse café 't Pötterke aan de Kesselskade heeft zaterdag verplicht de deuren moeten sluiten omdat de eigenaren niet de anderhalve meter afstand op het terras konden handhaven. Het is het eerste horecabedrijf in Limburg dat verplicht moet sluiten.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten