Overslaan en naar de inhoud gaan

Boessen beleeft bijzondere weken: 'Met zes spelers getraind'

Geplaatst opmaandag 17 januari 2022 - 21:04

Het zijn bijzondere weken voor trainer Wil Boessen bij Helmond Sport. De Sittardenaar heeft door een combinatie van corona en blessures geen elftal om wedstrijden te laten spelen. Daarom werd het duel tegen FC Emmen, na moeizaam overleg met de KNVB, afgelast.

Ook de komende weken moet Boessen het doen met een uitgedunde selectie.

Corona
De clubs in het betaald voetbal hebben, net als de rest van de maatschappij, last van coronabesmettingen. Ook Helmond Sport, waar Boessen sinds 2019 trainer is, bleef niet bespaard door corona. Door de besmettingen moeten spelers ook in quarantaine, waardoor de selectie sneller kleiner wordt.

Bij de Brabantse club hebben ze daarnaast ook last van blessuregevallen, waardoor Helmond afgelopen vrijdag maar tien spelers beschikbaar had voor het uitduel met FC Emmen. Toch wilde de KNVB lange tijd de wedstrijd door laten gaan.

Impasse
Volgens Boessen was er vorige week enige tijd sprake van een impasse. "Intern was gecommuniceerd dat de wedstrijd niet doorging, maar de KNVB moest het nog accepteren. De KNVB wilde natuurlijk de wedstrijd door laten gaan, maar wij hebben de verantwoordelijkheid om jonge mensen te beschermen en die veiligheid konden we niet waarborgen."

Helmond wacht mogelijk nog een straf omdat het niet wilde spelen. Op basis van coronagevallen mag een wedstrijd namelijk worden afgelast, maar niet vanwege een combinatie van besmettingen en blessures. "Ik denk dat de KNVB hier een hoofdpijndossier van heeft", zegt de trainer.

Nog meer positief
Boessen staat nog steeds achter de keuze om niet te spelen, zeker in de wetenschap wat er afgelopen weekend is gebeurd. "Nog vier spelers zijn positief getest." Daardoor is het ook niet zeker of de wedstrijd tegen TOP Oss, die komende vrijdag op het programma staat, kan doorgaan. "We blijven nu testen, waardoor we 12 of 13 spelers aan de aftrap kunnen brengen." Fatsoenlijk trainen is er in ieder geval niet bij voor de Sittardenaar. "Ik heb maandagochtend met zes spelers getraind."

Jonge selectie
Boessen steekt de hand ook deels in eigen boezem. Helmond heeft namelijk een jonge, krappe selectie. "Het is ons probleem en dat moeten we ook oplossen. Voor ons is het ook de leer dat we komend seizoen niet nog een keer zo'n jonge selectie moeten hebben."

Coronavirus
De KNVB heeft een coronaprotocol opgesteld waarin wordt bepaald of er kan worden gevoetbald. Als een club minimaal 13 spelers heeft, waarvan één keeper, gaat de wedstrijd door. Als dat niet het geval is, mag een wedstrijd worden uitgesteld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen