Overslaan en naar de inhoud gaan

Boermans even ‘thuis’ tijdens Limburgse première Amadeus

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 6:00

De Venlose topregisseur Theu Boermans was dinsdagavond even terug op de plek waar hij de eerste stappen zette in het regievak.

Bij theater De Maaspoort was de Limburgse première van zijn nieuwste muziektheaterproductie Amadeus.

Venlose revue
Boermans is inmiddels een gevierd regisseur; zowel in het theater als in de film. Als regisseur van Soldaat van Oranje was hij medeverantwoordelijk voor een van de grootste theatersuccessen ooit.

Speciaal
Dat succes als regisseur startte eind jaren ’80 met de Venlose revue. Boermans was al gevierd acteur, maar deed zijn eerste ervaring met regie op door de revues van zijn vader Frans Boermans op de planken te brengen. "Het is altijd speciaal om hier terug te zijn. Het doet me wel wat. Ik heb hier een verleden liggen. Een zaal in dit theater is ook vernoemd naar mijn vader. Ik ga altijd even kijken naar zijn borstbeeld dat voor de deur staat van die zaal. Ik heb destijds heel wat kilometers gemaakt op al die trappen hier."

Lees meer: Theu Boermans regisseert muziektheaterproductie Amadeus

Mozart het genie
Amadeus is een stuk over het leven van Mozart die als jonge hond en ongeleid projectiel de gevestigde orde tegen de borst stootte, maar tegelijk een onmiskenbaar talent had als geniaal componist. Het is een bekend verhaal dat in 1984 tot een bekroonde film leidde.

Lovende recensies
Boermans’ adaptatie van het verhaal kreeg lovende recensies en was al in het westen van het land te zien en komt nu naar Limburg. Eerst drie keer achter elkaar in de Maaspoort in Venlo en komend weekend in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen