Overslaan en naar de inhoud gaan

Boermans even ‘thuis’ tijdens Limburgse première Amadeus

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 6:00

De Venlose topregisseur Theu Boermans was dinsdagavond even terug op de plek waar hij de eerste stappen zette in het regievak.

Bij theater De Maaspoort was de Limburgse première van zijn nieuwste muziektheaterproductie Amadeus.

Venlose revue
Boermans is inmiddels een gevierd regisseur; zowel in het theater als in de film. Als regisseur van Soldaat van Oranje was hij medeverantwoordelijk voor een van de grootste theatersuccessen ooit.

Speciaal
Dat succes als regisseur startte eind jaren ’80 met de Venlose revue. Boermans was al gevierd acteur, maar deed zijn eerste ervaring met regie op door de revues van zijn vader Frans Boermans op de planken te brengen. "Het is altijd speciaal om hier terug te zijn. Het doet me wel wat. Ik heb hier een verleden liggen. Een zaal in dit theater is ook vernoemd naar mijn vader. Ik ga altijd even kijken naar zijn borstbeeld dat voor de deur staat van die zaal. Ik heb destijds heel wat kilometers gemaakt op al die trappen hier."

Lees meer: Theu Boermans regisseert muziektheaterproductie Amadeus

Mozart het genie
Amadeus is een stuk over het leven van Mozart die als jonge hond en ongeleid projectiel de gevestigde orde tegen de borst stootte, maar tegelijk een onmiskenbaar talent had als geniaal componist. Het is een bekend verhaal dat in 1984 tot een bekroonde film leidde.

Lovende recensies
Boermans’ adaptatie van het verhaal kreeg lovende recensies en was al in het westen van het land te zien en komt nu naar Limburg. Eerst drie keer achter elkaar in de Maaspoort in Venlo en komend weekend in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen