Overslaan en naar de inhoud gaan

Boerinnenkalender toont foto Limburgse schone

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 16:30

De Boerinnenkalender heeft maandag een tipje van de sluier gelicht. De organisatie showt een paar foto's van de beeldschone dames die op de nieuwe Boerinnenkalender prijken.

Een van de boerinnen is Ellen Maessen uit het gehucht Walem. Na jarenlange afwezigheid zorgt de knappe blondine ervoor dat er eindelijk weer een Limburgse op de kalender prijkt.

Lees ook: Eindelijk weer Limburgse schone op Boerinnenkalender

​Stereotype
De spraakmakende kalender werd ruim vijf jaar geleden in het leven geroepen om stereotypes over boerinnen de kop in te drukken. Verder zijn veel boeren ook klaar met de negatieve berichtgeving over de agrarische sector. Zo ook de boerendochters die zich opgaven voor De Boerinnen Kalender van 2017.

Release
In tegenstelling tot vorig jaar worden er maar liefst negen provincies vertegenwoordigd. Alleen Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland leveren geen knappe agrariër. De Boerinnenkalender wordt aanstaande vrijdag officieel gelanceerd in het Gelderse Overenk. Vanaf dan is de kalender ook te bestellen. Dan wordt ook bekend in welke maand de Walemse schone te bewonderen is.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eindelijk weer Limburgse schone op Boerinnenkalender
Spannende dagen voor kandidaat-miss Boerin Ellen
Limburgse Ellen onthult: ik ben het februarimeisje
Volgend jaar geen Limburgse schone op Boerinnenkalender
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen