Overslaan en naar de inhoud gaan

Boerenlichtstoet: toeterende tractoren rijden door Roermond

Geplaatst opwoensdag 30 december 2020 - 22:49

Inwoners van Roermond hebben woensdagavond even raar opgekeken. Rond 22:00 uur reden er opeens tientallen verlichte tractoren door de stad.

Omstanders waren in de veronderstelling dat de lichtstoet een initiatief was van Farmers Defence Force. Een woordvoerder van de boerenactiegroep laat weten dat zij niks met deze stoet te maken hebben. "Leuke actie wel", zegt een woordvoerder. "Het zal wel om een lokaal groepje boeren gaan."

Toeters en bellen
De met lampjes versierde tractoren reden al toeterend door de stad. Volgens iemand op Twitter had een van de trekkers een bord met de beste wensen voor volgend jaar. Op social media worden veel beelden van de optocht gedeeld.

Wat de boeren met deze actie wilden bereiken is niet bekend. Volgens de politie heeft de tractorenstoet niet voor problemen gezorgd.

Boos
De boeren hebben dit jaar al meerdere keren actie gevoerd. Zo zijn ze vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Verder protesteren ze ook tegen nieuwe Omgevingswet van het kabinet. Boeren zijn bang dat ze daardoor hun grond kwijt zullen raken.

Lees ook: Limburgse boeren rijden langs huis van koning: 'Toch gelukt'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen