Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeren nemen dierenactivisten op in draaiboek familiedag

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 17:36

Boeren zetten vandaag hun staldeuren open voor het grote publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Waar dit normaal gesproken een familiedag is, werd er nu serieus rekening gehouden met dierenactivisten die de open dag zouden willen verstoren.

Melkveehouder Harrie Houben heeft een boerderij met ruim 80 melkkoeien in Dieteren: "Bij Campina is daar in het draaiboek rekening mee gehouden."

Discussie
"Er is rekening mee gehouden dat er activisten komen." Op de vraag wat hij dan volgens het draaiboek moet doen in dat geval, zegt Houben: "Gezond verstand gebruiken. De heren uitnodigen voor de volgende dag. Vandaag niet, vandaag is familiedag. De discussie gaan we morgen of overmorgen wel voeren, maar niet vandaag."

Dierenleed
Ruim twee weken geleden bezetten dierenactivisten een boerderij in Boxtel, om aandacht te vragen voor het leed dat in hun ogen de dieren wordt aangedaan. Dat leidde tot veel afkeurende reacties. Ook Houben is niet te spreken over het activisme. "Degene die daar staan te demonstreren, kennen geen lege winkelschappen. De basis van ons voedsel ligt bij de boer. En dat we nu dierenactivisten krijgen, die zeggen dat we een boerderijdier op hetzelfde niveau gaan zetten als een huisdier, of op een menselijk niveau. Dat is misschien wel te zeer doorgeslagen."

Boerenleven
Houben zet zijn staldeuren regelmatig open voor publiek, om mensen kennis te laten maken met het boerenleven. "Dat is belangrijk, want mensen lijken tegenwoordig soms vergeten dat het niet vanzelfsprekend is dat de winkelschappen vol voedsel liggen. De basis daarvan ligt bij een boer, ergens in de wereld. Niet alleen hier in Dieteren, of in Limburg, maar bij een boer ergens in de wereld."

Foto
Landelijk deden 69 boerderijen mee aan de Open
Boerderijdag. Bezoekers konden kennis maken met de dieren, informatie krijgen over productieprocessen, spelletjes spelen of natuurlijk gewoon op de foto met een tractor of een beest.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen