Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeren mogen geen water meer oppompen uit beken

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 11:25

Het Waterschap Limburg gaat het aantal beken waar agrariërs geen water meer uit mogen oppompen vanwege de droogte flink uitbreiden.

Vanaf vrijdag 12:00 uur geldt een onttrekkingsverbod voor de Bosbeek (Meinweg), Eyserbeek, Geul, Hemelbeek, Klitserbeek, Mechelderbeek, Putbeek, Rode Beek Vlodrop, Rode Beek Vlodrop-Bergerhof, Selzerbeek, Vlootbeek en Zieversbeek

Drinkwater
Vanwege de slechte waterkwaliteit door de warmte adviseert het waterschap om beekwater voorlopig niet te gebruiken als drinkwater voor het vee.

Ontheffing
"Kapitaalintensieve teelten, zoals fruit- en groenteteelt, bloemen- en plantenteelt die je niet met grondwater kan beregenen, hebben een ontheffing voor het onttrekken van water uit de desbetreffende beken", zegt bestuurslid Har Frenken.

Handhaving
De komende tijd gaan handhavers van het waterschap controleren of iedereen zich aan het onttrekkingsverbod houdt. De controles worden vanuit de lucht uitgevoerd.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen