Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeren mogen geen water meer oppompen uit beken

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 11:25

Het Waterschap Limburg gaat het aantal beken waar agrariërs geen water meer uit mogen oppompen vanwege de droogte flink uitbreiden.

Vanaf vrijdag 12:00 uur geldt een onttrekkingsverbod voor de Bosbeek (Meinweg), Eyserbeek, Geul, Hemelbeek, Klitserbeek, Mechelderbeek, Putbeek, Rode Beek Vlodrop, Rode Beek Vlodrop-Bergerhof, Selzerbeek, Vlootbeek en Zieversbeek

Drinkwater
Vanwege de slechte waterkwaliteit door de warmte adviseert het waterschap om beekwater voorlopig niet te gebruiken als drinkwater voor het vee.

Ontheffing
"Kapitaalintensieve teelten, zoals fruit- en groenteteelt, bloemen- en plantenteelt die je niet met grondwater kan beregenen, hebben een ontheffing voor het onttrekken van water uit de desbetreffende beken", zegt bestuurslid Har Frenken.

Handhaving
De komende tijd gaan handhavers van het waterschap controleren of iedereen zich aan het onttrekkingsverbod houdt. De controles worden vanuit de lucht uitgevoerd.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen