Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeren blokkeren korte tijd op- en afritten A2

Geplaatst opzondag 5 juli 2020 - 22:10

Boeren hebben zondagavond met hun tractoren de op- en afritten van de A2 bij Ittervoort geblokkeerd.

Een tiental agrariërs had zich op het viaduct (N273) over de snelweg opgesteld. Met hun trekkers blokkeerden ze de op- en afritten van de A2. Even voor 22:30 uur gingen ze weg. Een aantal boeren is vervolgens nog naar distributiecentrum van de Plus aan de Afrikastraat gereden.

Boerenprotest distributiecentrum Plus Ittervoort (5 juli 2020)_HD
Foto: Fer Traugott

Snelweg geblokkeerd
Het is niet voor het eerst dat agrariërs zich bij Ittervoort verzamelden om actie te voeren. Vrijdagavond blokkeerden boeren hier de snelweg in noordelijke richting.

Boerenprotest Ittervoort (5 juli 2020)_HD
Foto: Fer Traugott

Lees ook: Video: Boeren blokkeren met tractoren A2 bij Ittervoort

De boeren zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Acties
Niet alleen in Limburg werd zondagavond actie gevoerd. De A67 bij Heerenveen werd geblokkeerd met trekkers en bij de Aldi in Groenlo vond ook een protest plaats. Verder werd er door ongeveer 35 boeren met tractoren actie gevoerd bij de terminal van Eindhoven Airport.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen