Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeren beetje blij met hulp vanwege aanhoudende hitte

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 22:02

De boeren in Nederland zijn een beetje blij met de hulp vanuit Den Haag vanwege de aanhoudende hitte.

Boeren die door de droogte in de financiële problemen zijn geraakt kunnen met behulp van een verklaring een overbruggingskrediet aanvragen bij de bank, zo kondigde landbouwminister Carola Schouten dinsdag aan.

Droogtecrisis
Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland is 'content' met dit aanbod, maar benadrukt dat boeren en tuinders er nog lang niet zijn. "De grote gevolgen van de extreme droogte voor boeren, door schade aan gewassen, vee en bodem worden steeds duidelijker. Wat de droogtecrisis voor financiële gevolgen heeft, wordt de komende periode helder", aldus een woordvoerder. "Boeren zullen naar verwachting als gevolg van lagere opbrengsten en hogere kosten liquiditeitsproblemen krijgen."

Lees ook: Hulp voor boeren na aanhoudende hitte

Hoofd boven water
Een overbruggingskrediet moet getroffen boeren helpen om tot het einde van het jaar hun hoofd boven water te houden. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) zei eerder al dat lege groenteschappen tot een mogelijke realiteit behoren. Ook zijn volgens de LLTB veel ondernemers fysiek en mentaal aan het eind van hun Latijn.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen