Veestapel halveren voorstel D66 proefballon LLTB (9 sep 2019)

LLTB verbijsterd: 'Ze ontnemen gewoon je bestaansrecht'

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is met stomheid geslagen na het advies om vergunningen van boeren die in de buurt van natuurgebieden te veel stikstof uitstoten, in te trekken.

thumbnail_image0
Minder maar wel betere appels en peren door slecht weer

Fruittelers in Limburg zijn begonnen met het oogsten van hun gewassen. Door het relatief slechte voorjaar vallen de aantallen tegen maar is de kwaliteit van het fruit juist goed.

akker (7 apr 2020)
Boeren kampen met mestprobleem door slecht weer

De regenval brengt boeren dit jaar in de problemen want het ontregelt de bemesting van veel akkers.

Limburg Festival Wessem 2021a
Limburg Festival van start in weiland bij Wessem

Het Limburg Festival, het oudste theaterfestival in Midden-Limburg, is woensdag gestart in de achtertuin van een boerenbedrijf in Wessem.

ANP-435078971
Toch compensatie voor alle boeren na waterschade Limburg

Boeren die buiten de huidige waterschaderegelingen van de overheid voor de wateroverlast in Limburg vallen, krijgen alsnog een tegemoetkoming voor de geleden schade.

ANP-434117135
Ruim 200 boeren dreigen vergoeding waterschade mis te lopen

Meer dan tweehonderd boeren hebben vorige maand wel schade geleden van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant, maar dreigen buiten de boot te vallen als het gaat om een vergoeding van de overheid.

JPET20210803 [niet voor hergebruik]
LLTB en provincie voeren dronevluchten uit tegen wietteelt

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en de provincie Limburg voeren dit jaar samen dronevluchten uit in de jacht op illegale wietteelt in maisvelden.

Ruwvoer boeren in Limburg (30 jul 2021)
Hoogwaterhulp: Gelderse boeren staan Limburgse collega's bij

Ruim tien vrachtwagens geladen met onder meer brokken, hooi- en strobalen reden vrijdag in alle vroegte van Megchelen in de Achterhoek naar Limburg. Dit allemaal om de getroffen boeren en paardenhouders, die door het hoogwater zonder voorraad zitten, te voorzien van ruwvoer.

Tractors Tractoren
Boze boeren weer op de tractor huiswaarts naar het zuiden

Ongeveer honderd boze boeren hebben woensdagmiddag hun actie in Den Bosch beƫindigd en keren weer op hun tractors huiswaarts naar Limburg.

boeren nederweert protest stikstof 22 juli 2020)
Boeren weer op de trekker: 'Oog om oog, tand om tand'

Boze boeren uit Limburg stappen woensdag op hun tractor voor een rit naar Den Bosch om te demonstreren tegen het stikstofbeleid.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten