istock-geiten (15 nov 2019)

Geitenboer vrijgesproken van schuld aan dood scholier

Geitenboer Ron Grooten (43) is vrijgesproken van dood door schuld. Hij zou in maart 2009 hebben verzwegen dat zijn geiten besmet waren met Q-koorts. Later overleed een scholier die de boerderij in Ransdaal bezocht.

Boerderij Gronsveld na instorten dak en zijgevel (01 jun 2021)
Woning Gronsveld deels ingestort: buren moeten huis uit

Een oude boerderij in Gronsveld is dinsdagavond deels ingestort. Vanwege gevaar voor de omgeving werd de straat afgezet en ook werd een naastgelegen woning ontruimd.

Brand pluimveebedrijf Stramproy (12 mei 2021)
Brand in stal: 100.000 kippen ongedeerd

Er heeft woensdagochtend brand gewoed bij een pIuimveebedrijf in Stramproy. Het ging om een brand in een mestopslag van een kippenstal.

dode hond
Dode honden Schinveld met geweld verdronken

De twee dode honden die eind december in een bos in Schinveld werden gevonden, zijn gestorven door verdrinking. En dat is met geweld gebeurd.

Bocholterweg 94 Altweerterheide
Voormalige boerderij wordt woonhofje met 16 woningen

Een voormalige boerderij aan de Bocholterweg in Altweerterheide mag worden omgevormd tot een woonhofje met ongeveer zestien woningen.

Koeien stal boerderij boer
Aantal boeren in Zuid-Limburg fors gedaald

Het aantal boerenbedrijven in Zuid-Limburg is fors gedaald.

Zeven varkens vallen in put

In een stal van een boerderij in Heide bij Venray zijn zondagavond zeven varkens in een put gevallen.

Tieners en man (20) verdacht van brandstichting boerderij

De politie verdenkt een 20-jarige man uit Peel en Maas en twee jongens van 16 en 17 jaar van brandstichting, maandagavond in een boerderij in Panningen.

Drie arrestaties na grote brand op boerderij

De politie heeft drie mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een grote brand op een boerderij in Panningen.

Meisje wil paard redden van de slacht

Noa Ackermans, vrijwilligster bij de zorgboerderij van Huis Maasveld Maastricht, is een actie gestart om paard Doortje te redden van de slacht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten