Overslaan en naar de inhoud gaan

Boer helpt brandweer bij blussen brand op akker

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 13:12

Een boer heeft de brandweer woensdagmiddag geholpen bij het bestrijden van een brand op een akker in Sevenum.

Door een deel van de akker om te ploegen, kon de boer voorkomen dat de brand zich verder verspreidde.

Snel verspreiden
Het vuur ontstond even na 12.00 uur op een akker aan de Dorperdijk. Mede door de droge omstandigheden en de stevige wind, kon de brand zich snel verspreiden. De brandweer rukte uit met een waterwagen, omdat er in het buitengebied weinig bluswater beschikbaar is.

Waterkanon
Toen het vuur ver onder controle was, werden met een waterkanon de laatste brandhaardjes gedoofd. Het veld, waar graan op verbouwd werd, liep grote schade op. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen