Overslaan en naar de inhoud gaan

Boer dubbel getroffen: inbraak tijdens hoogwater

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 22:03

Het was schrikken dit weekend bij de boerderij van Leo en Annie Hamans aan de Hatenboer in Roermond. Niet alleen kwam er plotseling 40 centimeter water binnen, ook sloegen dieven hun slag.

“We hadden het eerst niet eens door”, zegt een aangeslagen Annie Hamans. “We dachten eerst dat de ruit kapot was doordat er iets tegenaan was gekomen. Toen we zondag aan het opruimen sloegen, viel het kwartje pas dat er was ingebroken.”

Video: L1

Cash en sieraden
De inbrekers maakten cash en sieraden buit. Erfstukken die ook veel emotionele waarde hebben. Hoe de dieven de boerderij hebben bereikt is voor de familie een raadsel. “Wij konden zelf niet bij het huis, niet eens met een trekker”, zegt zoon Ruud Hamans die samen met zijn vader de boerderij bestiert. “Ze moeten dus met een bootje of een waadpak zijn gekomen.”

Dubbele pech maar ook geluk
Die laatste optie zou kunnen verklaren waarom op de trap naar boven geen sporen zijn aangetroffen van modder van vieze schoenen. Annie: “Daarom hadden we het eerst ook niet in de gaten.” Behalve ongeluk gebeurde er ook nog iets moois in de familie. Ruud: “Mijn zus is maandag ook nog eens bevallen van een kindje. Dat maakt het gelukkig goed. Het is wel echt een achtbaan dit weekend ja.”

Raam kapot boerderij inbraak Roermond
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen