Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boer is boos: overheid legt melkveehouderij stil

Geplaatst opzaterdag 17 februari 2018 - 6:30

Melkveehouder Henk Engelen uit Meijel is boos op de overheid. Hij vindt dat zijn bedrijf onterecht is geblokkeerd: er mag geen koe meer in of uit. Zijn bedrijf is op slot gezet vanwege een fout in de administratie.

Ruim 2100 melkveehouderijen zijn door het Ministerie van Landbouw geblokkeerd op verdenking van fraude. Ook die van Engelen wordt beticht van gesjoemel. "Dat is absoluut niet waar. Het administratiesysteem werkte niet en daarom werd ik meteen beschuldigd", foetert Engelen.

Kalveren
De boeren zouden volgens het ministerie rommelen met het aantal geregistreerde kalveren per koe. Op deze manier kan een boer meer melkkoeien houden dan is toegestaan.

Dood geboren
Het bedrijf van Engelen is sinds een week geblokkeerd. Het gaat bij hem om één kalf, dat dood geboren werd. De melding daarvan werd door een storing in het computersysteem niet goed doorgegeven, zegt hij. De veehouder is verontwaardigd dat niet eerst gevraagd is of hij kon laten zien hoe het zat. "Ze noemen het meteen fraude, terwijl ik alle stukken en een dierenartsenverklaring kon laten zien. Zo snap ik wel hoe ze aan 2100 frauderende bedrijven komen."

Onterecht geblokkeerd
Met een petitie eisen de boeren dat de bedrijven die onterecht geblokkeerd zijn, worden vrijgegeven. Ook moet er duidelijkheid komen over het aantal daadwerkelijk frauderende bedrijven en moet het imago van de melkveehouders worden hersteld.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen