Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels Ladies Tour krijgt nieuwe datum

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 11:24

De wielerwedstrijd Boels Ladies Tour is verplaatst naar begin september. De organisatie van de wedstrijd heeft dat te horen gekregen van de internationale wielerbond UCI.

De rittenkoers dwars door Nederland wordt van 1 tot en met 6 september verreden. Eigenlijk zou de wedstrijd in de laatste week van augustus worden gehouden.

Limburg
Vorig jaar had de koers drie etappes door Limburg: een proloog in Sittard-Geleen, een etappe van Stramproy naar Weert en de rit in Gennep. De organisatie gaat de komende tijd met alle gemeenten om de tafel zitten om naar de mogelijkheden te kijken.

Veiligheid
Organisator Thijs Rondhuis wil met alle betrokken partijen de schouders onder het evenement zetten. "Van een Boels Ladies Tour kan alleen sprake zijn wanneer dit maatschappelijk verantwoord is en we toestemming hebben om te koersen. Deze nieuwe datum geeft voor dit moment wel de mogelijkheid om de voorbereidingen op het evenement door te zetten. De overheid en de veiligheidsregio's werken aan protocollen waaraan evenementen moeten voldoen."

Deelnemersveld
Thijs Rondhuis verwacht later dit jaar een mooi deelnemersveld te kunnen presenteren. "Belangrijke teams en rensters hebben al aangegeven uit te kijken naar onze ronde, zeker na maanden van inactiviteit waarin er niet gefietst kon worden in wedstrijdverband. De Boels Ladies Tour kan voor hen een belangrijke voorbereiding zijn op de wereldkampioenschappen, de Giro Rosa en de najaarsklassiekers.”

De Boels Ladies Tour werd vorig jaar gewonnen door de Luxemburgse Christine Majerus, voor Nederlands kampioene Lorena Wiebes en de Duitse Lisa Klein.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen