Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels krijgt Europese lening van 50 miljoen euro

Geplaatst opdinsdag 30 juli 2019 - 15:32

Machine- en gereedschapverhuurder Boels Rental uit Sittard krijgt een lening van 50 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB).

Het is de bedoeling dat Boels dat geld gaat gebruiken om nieuwe machines en voertuigen te kopen, zo staat in een persbericht van de Europese Commissie.

Efficiënter
Boels, dat die machines en voertuigen op haar beurt verhuurt, kan daarmee volgens de Europese Commissie bijdragen aan een circulaire economie waarin niet ieder bedrijf zelf zulke machines aanschaft. Dat leidt dan weer tot efficiënter gebruik van de machines, minder luchtvervuiling én minder machineafschrijvingen.

Uitstoot en verspilling
EIB-vicepresident Emma Navaro roemt de werkwijze van Boels. "Dat verschillende partijen gebruik kunnen maken van verschillende machines zorgt voor een enorm verschil wat betreft uitstoot en verspilling. We vinden dat dit belangrijk is voor het milieu en willen dat graag ondersteunen." Boels-CEO Pierre Boels noemt het circulaire model 'een van de oplossingen in het bestrijden van grondstoffenschaarste en klimaatverandering'.

Junckerplan
Het geld komt uit het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), wat onderdeel is van het Junckerplan. De bedoeling van dat Junckerplan is belemmeringen voor investeerders weg te nemen, investeringsprojecten te promoten en geld slimmer in te zetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen