Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans wacht af: 'Laten instanties hun werk doen'

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 9:45

De wielrensters van Boels-Dolmans weten door de uitbraak van het coronavirus nog niet of zij aankomend weekend koersen in Italië.

“We wachten op nieuws vanuit Italië", zegt George Deswijzen, woordvoerder van de ploeg, tegen L1 Radio. "De gezondheid van staf en renners staat op één. Het is aan de organisatie.”

Knoop doorhakken
Deswijzen doelt daarmee op de organisatie van de Strade Bianche, de voorjaarsklassieker die voor zowel het mannen- als vrouwenpeloton voor komende zaterdag op de rol staat. Organisator RCS hakt donderdagochtend een knoop door over het al dan niet afgelasten van de wedstrijd.

Materiaalmensen
Onder meer de herenequipes van Jumbo-Visma en Team Ineos en de dames- én herenploeg van Mitchelton-Scott hebben het heft in eigen handen genomen en al afgezegd. Boels-Dolmans kijkt de situatie nog even aan. “We moeten de rust bewaren en instanties hun werk laten doen", aldus Deswijzen. Materiaalmensen van de ploeg zijn, conform planning, wel al onderweg naar Noord-Italië.

Lees ook: Chantal Blaak van Boels-Dolmans wint Le Samyn na solo

Olympische Spelen
De wielrensters zijn er rustig onder, zo geeft de woordvoerder aan. "Het zijn professionals die zich goed hebben voorbereid op die Strade Bianche, een van onze belangrijkste doelen in het voorjaar. Maar een ander doel is de Olympische Spelen in Tokio. Onze wielrensters willen natuurlijk ook geen enkel risico lopen dat ze iets oplopen.”

Consequenties
De consequenties die het coronavirus voor de rest van het wielerseizoen heeft zijn volgens Deswijzen nog niet te overzien. "Je hoort van alles en je leest van alles, maar we wachten de officiële berichtgeving van de overheden af. Die weten het best wat er speelt.”

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen