Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans verschijnt in roze aan start Amstel Gold Race

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 8:34

De wielrensters van Boels-Dolmans verschijnen zondag bij de Amstel Gold Race niet, zoals gebruikelijk, in het oranje aan de start. Voor de verandering zijn de rensters in roze wieleroutfits gehuld.

De Limburgse wielerploeg doet dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker.

Doneren
Speciaal voor de jaarlijkse wielerklassieker in de Limburgse heuvels heeft Boels-Dolmans Cycling Team de handen ineen geslagen met Pink Ribbon. Daarom verschijnen Chantal Blaak en haar teamgenoten zondag in het roze aan de start. Verder worden de shirts geveild. De opbrengst hiervan gaat naar Pink Ribbon. Mocht een van de renners van Boels-Dolmans in de prijzen vallen, dan gaat het prijzengeld ook naar het goede doel.

Verschrikkelijke ziekte
"We hebben het er met een paar rensters over gehad. Bijna iedereen is binnen zijn of haar familie- en of vriendenkring wel eens geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte", zegt Nederlands kampioene Blaak. "Alle kleine beetjes helpen op weg naar een maatschappij waarin borstkanker geen dodelijke ziekte meer is. We gaan er alles aan doen om zo veel als mogelijk aandacht te vestigen op het werk van Pink Ribbon en om zo veel als mogelijk geld op te halen."

Lees ook: Prijzengeld vrouwen Amstel Gold Race verdubbeld

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen