Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans ploeg na 2020 verder zonder Boels en Dolmans

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 14:15

De vrouwenwielerploeg Boels-Dolmans gaat na 2020 verder zonder de grote naamgevers Boels Rental en Dolmans Landscaping.

Dat maakte het management van de ploeg vandaag bekend in Leeds, waar deze week het WK wielrennen wordt gehouden.

Toonaangevend
De vrouwenploeg begon in 2010 aanvankelijk met alleen het Limburgse Dolmans en twee later sloot provinciegenoot Boels aan. Met de twee bedrijven groeide het team uit tot de toonaangevende vrouwenploeg in het internationale wielrennen, met onder meer vier regenboogtruien op rij (Armitstead, Diederiksen, Blaak, Van der Breggen). Verder sluit de ploeg dit jaar voor de vijfde keer op rij af als nummer 1 op de UCI-ranking.

Professioneel
"De hoofdsponsors hebben hun doelen ruimschoots bereikt. We hebben in bijna tien jaar de ploeg en daarmee de vrouwen wielrensport verder geprofessionaliseerd en op de kaart gezet. Over anderhalf jaar nemen andere bedrijven ons stokje over, want er is nog steeds een wereld te winnen", zegt manager Erwin Janssen van de ploeg.

Uitbreiden
Er zijn al gesprekken met potentiële partners, maar daarover wil de ploeg nog niets kwijt. Ploegleider Danny Stam bevestigde dat de ploeg na 2020 zelfs wil uitbreiden van twaalf naar achttien rensters om dubbele programma’s met het team te kunnen rijden.

Anna van der Breggen is kopvrouw van Boels-Dolmans. De regerend wereldkampioene verdedigt zaterdag haar regenboogtrui.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen