Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans, Nusser en Schröder in de prijzen op Sportgala

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 20:36

Het wielerteam van Boels-Dolmans is uitgeroepen tot beste sportploeg van Limburg. Rolstoeltennisser Sam Schröder is uitgeroepen tot beste sporter met een beperking en handbalster Larissa Nusser tot talent van het jaar.

Dat werd maandagavond bekendgemaakt op het Go For Gold Sportprijs Limburg-gala in theater de Maaspoort in Venlo.

Limburgse roots
De vrouwen van Boels-Dolmans voeren voor het vijfde opeenvolgende jaar de wereldranglijst aan. Anna van der Breggen en Amy Pieters zijn de kopvrouwen van het sterke team met Limburgse ‘roots’. Van der Breggen pakte twee zilveren plakken op het WK wielrennen, won opnieuw de Waalse Pijl en was de beste in de Ronde van Californië. Amy Pieters werd onder andere Europees kampioen.

De vrouwen zelf waren op trainingskamp in Spanje. Teammanager Erwin Janssen nam de prijs in ontvangst. Kanshebber was ook het mixed-team van Judoclub Hercules, die was teleurgesteld. De club uit Pey werd dit jaar voor het eerst Nederlands kampioen judo met het gemengde team. De andere genomineerde in deze categorie was het volleybalteam van Holyoke. De zitvolleyballers werden voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.

Talent
Echt feest is het voor handbaltalent Larissa Nusser. De 19-jarige handbalster werd met Oranje zondag wereldkampioen in Japan en op maandag werd ze uitgeroepen tot talent van Limburg. Eerder dit jaar werd ze al tweede op het Europees kampioenschap met oranje onder de 19 jaar. Bij haar club in Kopenhagen groeide ze, ondanks haar jeugdige leeftijd al snel uit tot basisspeelster. Nusser kon maandagavond niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Niet zo gek, want de handbalster is met oranje op de weg terug uit Japan waar ze het wereldkampioenschap binnensleepte. Haar vader Harold ontving de prijs voor zijn dochter.

Nusser versloeg in haar categorie, springruiter Lars Kersten en voetbalster Lynn Wilms.

Sporter met een beperking
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de prijs in de categorie sporter met een beperking gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Joost van den Akker. Schröder is de nummer vijf van de wereldranglijst en keerde met 9 titels huiswaarts dit jaar.

Schröder kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. Hij eindigde voor dressuuramazone Nicole den Dulk die verschillende EK-medailles won en handbikester Chantal Haenen die twee keer brons pakte op het WK.

Larissa Nusser Sportgala (16 dec 2019)
Foto: L1

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen