Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans, Nusser en Schröder in de prijzen op Sportgala

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 20:36

Het wielerteam van Boels-Dolmans is uitgeroepen tot beste sportploeg van Limburg. Rolstoeltennisser Sam Schröder is uitgeroepen tot beste sporter met een beperking en handbalster Larissa Nusser tot talent van het jaar.

Dat werd maandagavond bekendgemaakt op het Go For Gold Sportprijs Limburg-gala in theater de Maaspoort in Venlo.

Limburgse roots
De vrouwen van Boels-Dolmans voeren voor het vijfde opeenvolgende jaar de wereldranglijst aan. Anna van der Breggen en Amy Pieters zijn de kopvrouwen van het sterke team met Limburgse ‘roots’. Van der Breggen pakte twee zilveren plakken op het WK wielrennen, won opnieuw de Waalse Pijl en was de beste in de Ronde van Californië. Amy Pieters werd onder andere Europees kampioen.

De vrouwen zelf waren op trainingskamp in Spanje. Teammanager Erwin Janssen nam de prijs in ontvangst. Kanshebber was ook het mixed-team van Judoclub Hercules, die was teleurgesteld. De club uit Pey werd dit jaar voor het eerst Nederlands kampioen judo met het gemengde team. De andere genomineerde in deze categorie was het volleybalteam van Holyoke. De zitvolleyballers werden voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.

Talent
Echt feest is het voor handbaltalent Larissa Nusser. De 19-jarige handbalster werd met Oranje zondag wereldkampioen in Japan en op maandag werd ze uitgeroepen tot talent van Limburg. Eerder dit jaar werd ze al tweede op het Europees kampioenschap met oranje onder de 19 jaar. Bij haar club in Kopenhagen groeide ze, ondanks haar jeugdige leeftijd al snel uit tot basisspeelster. Nusser kon maandagavond niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Niet zo gek, want de handbalster is met oranje op de weg terug uit Japan waar ze het wereldkampioenschap binnensleepte. Haar vader Harold ontving de prijs voor zijn dochter.

Nusser versloeg in haar categorie, springruiter Lars Kersten en voetbalster Lynn Wilms.

Sporter met een beperking
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de prijs in de categorie sporter met een beperking gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Joost van den Akker. Schröder is de nummer vijf van de wereldranglijst en keerde met 9 titels huiswaarts dit jaar.

Schröder kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. Hij eindigde voor dressuuramazone Nicole den Dulk die verschillende EK-medailles won en handbikester Chantal Haenen die twee keer brons pakte op het WK.

Larissa Nusser Sportgala (16 dec 2019)
Foto: L1

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen