Overslaan en naar de inhoud gaan

Boels-Dolmans, Nusser en Schröder in de prijzen op Sportgala

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 20:36

Het wielerteam van Boels-Dolmans is uitgeroepen tot beste sportploeg van Limburg. Rolstoeltennisser Sam Schröder is uitgeroepen tot beste sporter met een beperking en handbalster Larissa Nusser tot talent van het jaar.

Dat werd maandagavond bekendgemaakt op het Go For Gold Sportprijs Limburg-gala in theater de Maaspoort in Venlo.

Limburgse roots
De vrouwen van Boels-Dolmans voeren voor het vijfde opeenvolgende jaar de wereldranglijst aan. Anna van der Breggen en Amy Pieters zijn de kopvrouwen van het sterke team met Limburgse ‘roots’. Van der Breggen pakte twee zilveren plakken op het WK wielrennen, won opnieuw de Waalse Pijl en was de beste in de Ronde van Californië. Amy Pieters werd onder andere Europees kampioen.

De vrouwen zelf waren op trainingskamp in Spanje. Teammanager Erwin Janssen nam de prijs in ontvangst. Kanshebber was ook het mixed-team van Judoclub Hercules, die was teleurgesteld. De club uit Pey werd dit jaar voor het eerst Nederlands kampioen judo met het gemengde team. De andere genomineerde in deze categorie was het volleybalteam van Holyoke. De zitvolleyballers werden voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.

Talent
Echt feest is het voor handbaltalent Larissa Nusser. De 19-jarige handbalster werd met Oranje zondag wereldkampioen in Japan en op maandag werd ze uitgeroepen tot talent van Limburg. Eerder dit jaar werd ze al tweede op het Europees kampioenschap met oranje onder de 19 jaar. Bij haar club in Kopenhagen groeide ze, ondanks haar jeugdige leeftijd al snel uit tot basisspeelster. Nusser kon maandagavond niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Niet zo gek, want de handbalster is met oranje op de weg terug uit Japan waar ze het wereldkampioenschap binnensleepte. Haar vader Harold ontving de prijs voor zijn dochter.

Nusser versloeg in haar categorie, springruiter Lars Kersten en voetbalster Lynn Wilms.

Sporter met een beperking
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de prijs in de categorie sporter met een beperking gewonnen. Hij ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Joost van den Akker. Schröder is de nummer vijf van de wereldranglijst en keerde met 9 titels huiswaarts dit jaar.

Schröder kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. Hij eindigde voor dressuuramazone Nicole den Dulk die verschillende EK-medailles won en handbikester Chantal Haenen die twee keer brons pakte op het WK.

Larissa Nusser Sportgala (16 dec 2019)
Foto: L1

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen