Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boels-Dolmans geschrokken door rapport Wielerunie

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 15:31

Bij de Limburgse wielerploeg Boels-Dolmans is er geschokt gereageerd op de snoeiharde resultaten uit een onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU).

"Als je dat dan leest, dan denk je bij jezelf: 'God, dit is wel heel erg cru'", zegt Erwin Janssen, oprichter en teammanager van Boels-Dolmans Cycling.

Contracten
In het rapport van de KNWU staat dat er veel mis is met de contracten in de wielersport. Zo zouden wielrensters onmiddellijk worden ontslagen bij ziekte en als een sporter langer dan een maand niet kan trainen, krijgt hij volgens sommige contracten niet doorbetaald. "Wij hebben dat uiteraard niet", zegt Janssen.

"Wij zijn een professionele wielerploeg, een topsportbedrijf. En wij willen uiteraard alleen maar professionele contracten met onze rensters."

Video: L1 / 1Limburg

Ontslag bij zwangerschap
Volgens het onderzoeksrapport is een ander detail in de wielercontracten dat rensters bij zwangerschap direct worden ontslagen. "Nee, dat is niet zo bij ons. Wij hebben natuurlijk een recent voorbeeld." Elizabeth ('Lizzie') Deignan-Armitstead vertelde in maart tegen haar wielerploeg dat ze zwanger is. Haar contract liep tot eind 2018.

Bij Boels-Dolmans gingen ze toch al kijken naar verlenging van dat contract. "Wij zijn er met haar heel goed uitgekomen. We hebben haar al een contractvoorstel gedaan voor 2019 en 2020. We zijn nog in afwachting, maar we verwachten dat we er goed uitkomen", vertelt Erwin Janssen.

'Het hoort erbij'
"Het zijn vrouwen en als je in de vrouwensport zit, dan weet je dat dat kan gebeuren. Het hoort erbij, bij het vrouw zijn", reageert Janssen op de resultaten in het rapport.
"De ene renster kiest ervoor om tijdens haar carrière mogelijk zwanger te raken. Er zijn ook rensters die zeggen: 'ik rijd nog twee jaar en dan wil ik aan een gezin beginnen'. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk vrij aan de renster."

'Bij ons goed geregeld'
Volgens het onderzoeksrapport van de KNWU zou er veel mis zijn met de wielercontracten. Toch zijn er volgens teammanager van Boels-Dolmans Erwin Janssen ook genoeg plekken waar het wél goed gaat. "Ik denk niet dat wij een uitzondering zijn. Ze hebben natuurlijk gekeken van: 'Goh, wat gaat er mis'. Er zijn blijkbaar ploegen die dat niet goed doen. Maar er is niet gezegd dat dat bij het gros van de ploegen verkeerd is."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen