Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Boels-Dolmans geschrokken door rapport Wielerunie

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 15:31

Bij de Limburgse wielerploeg Boels-Dolmans is er geschokt gereageerd op de snoeiharde resultaten uit een onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU).

"Als je dat dan leest, dan denk je bij jezelf: 'God, dit is wel heel erg cru'", zegt Erwin Janssen, oprichter en teammanager van Boels-Dolmans Cycling.

Contracten
In het rapport van de KNWU staat dat er veel mis is met de contracten in de wielersport. Zo zouden wielrensters onmiddellijk worden ontslagen bij ziekte en als een sporter langer dan een maand niet kan trainen, krijgt hij volgens sommige contracten niet doorbetaald. "Wij hebben dat uiteraard niet", zegt Janssen.

"Wij zijn een professionele wielerploeg, een topsportbedrijf. En wij willen uiteraard alleen maar professionele contracten met onze rensters."

Video: L1 / 1Limburg

Ontslag bij zwangerschap
Volgens het onderzoeksrapport is een ander detail in de wielercontracten dat rensters bij zwangerschap direct worden ontslagen. "Nee, dat is niet zo bij ons. Wij hebben natuurlijk een recent voorbeeld." Elizabeth ('Lizzie') Deignan-Armitstead vertelde in maart tegen haar wielerploeg dat ze zwanger is. Haar contract liep tot eind 2018.

Bij Boels-Dolmans gingen ze toch al kijken naar verlenging van dat contract. "Wij zijn er met haar heel goed uitgekomen. We hebben haar al een contractvoorstel gedaan voor 2019 en 2020. We zijn nog in afwachting, maar we verwachten dat we er goed uitkomen", vertelt Erwin Janssen.

'Het hoort erbij'
"Het zijn vrouwen en als je in de vrouwensport zit, dan weet je dat dat kan gebeuren. Het hoort erbij, bij het vrouw zijn", reageert Janssen op de resultaten in het rapport.
"De ene renster kiest ervoor om tijdens haar carrière mogelijk zwanger te raken. Er zijn ook rensters die zeggen: 'ik rijd nog twee jaar en dan wil ik aan een gezin beginnen'. Uiteindelijk is de keuze natuurlijk vrij aan de renster."

'Bij ons goed geregeld'
Volgens het onderzoeksrapport van de KNWU zou er veel mis zijn met de wielercontracten. Toch zijn er volgens teammanager van Boels-Dolmans Erwin Janssen ook genoeg plekken waar het wél goed gaat. "Ik denk niet dat wij een uitzondering zijn. Ze hebben natuurlijk gekeken van: 'Goh, wat gaat er mis'. Er zijn blijkbaar ploegen die dat niet goed doen. Maar er is niet gezegd dat dat bij het gros van de ploegen verkeerd is."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen