Chantal Blaak

Chantal Van den Broek-Blaak wint Ronde van Vlaanderen

Na een solo van 18 kilometer heeft Chantal Van den Broek-Blaak de Ronde van Vlaanderen gewonnen.

anna van der breggen regenboogtrui
Van der Breggen wint voor zesde keer Waalse Pijl

Er komt geen einde aan zegereeks van Anna van der Breggen. De renster van de Limburgse wielerploeg Boels-Dolmans heeft voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl gewonnen.

lonneke uneken
Boels-Dolmans renster Uneken sprint naar EK-zilver

De 20-jarige Lonneke Uneken van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans heeft in de sprint op het EK net naast het goud gegrepen.

Boels Dolmans
Wielerploeg Boels-Dolmans vol vragen weer op pad

Met drie koersen in Spaans Baskenland vervolgt het vrouwenpeloton volgende week het door het coronavirus zo in de war gestuurde wielerjaar. Voor de wielrensters van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans beginnen de maanden waarin ze de vertrekkende sponsors een mooi afscheid kunnen geven.

Boels-Dolmans wielrennen Omloop het Nieuwsblad
D'Hoore en Majerus verlengen contract bij Boels-Dolmans

De wielrensters Jolien D’hoore en Christine Majerus hebben hun contract met de Limburgse wielerploeg Boels-Dolmans met een jaar verlengd.

Boels-Dolmans wielrennen Omloop het Nieuwsblad
Wielrenster Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans

Wielrenster Amy Pieters heeft haar contract bij de Limburgse wielerploeg Boels-Dolmans met twee jaar verlengd. Ook Lonneke Uneken blijft langer bij de formatie.

Boels-Dolmans wielrennen Omloop het Nieuwsblad
Boels-Dolmans wacht af: 'Laten instanties hun werk doen'

De wielrensters van Boels-Dolmans weten door de uitbraak van het coronavirus nog niet of zij aankomend weekend koersen in Italië.

Chantal Blaak
Chantal Blaak van Boels-Dolmans wint Le Samyn na solo

Chantal Blaak heeft voor de derde keer in haar carrière Le Samyn gewonnen. De renster van Boels-Dolmans Cycling Team kwam in het Waalse Dour na 94 kilometer met ruime voorsprong over de meet.

SD Worx Cycling
Toekomst voor Boels-Dolmans: nieuwe sponsor, groter budget

Dameswielerploeg Boels-Dolmans blijft ook na 2020 voor de sport behouden. Dat doet de Limburgse formatie met een groter budget en onder een andere naam.

Tom Dumoulin Jumbo Visma
Jumbo-Visma wil met vrouwenploeg Boels-Dolmans opvolgen

Wielerploeg Jumbo-Visma wil binnenkort in het gat springen dat de Limburgse formatie Boels-Dolmans in het vrouwenwielrennen achterlaat.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten