Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken van bieb in Maastricht verdwijnen toch niet

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 6:00

De collectie van de Maastrichtse bibliotheek in het Centre Céramique blijft voor het grootste deel behouden.

Dat zegt de verantwoordelijke wethouder Mieke Damsma.

Ze reageert daarmee op berichten dat de helft van het aantal boeken uit de bieb zou verdwijnen. Ook de belangrijke Limburgse historische collectie van de bibliotheek zou in gevaar komen. Maar de gemeente geeft nu de garantie dat die, mogelijk in samenwerking met andere instanties, behouden blijft.

Eerdere plannen om het cursuscentrum Kumulus en het Natuurhistorisch Museum ook onder te brengen in het gebouw van de Maastrichtse bibliotheek zijn voorlopig van de baan, zo laat de gemeente ook nog weten.

Lees ook: Aanbod culturele instellingen Maastricht op de schop.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanbod culturele instellingen Maastricht op de schop
Meer aandacht voor cultureel erfgoed in Maastricht
Maastricht trekt portemonnee voor culturele initiatieven
Tentoonstelling over Vikingen in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen