Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken- en platenbeurs puilt uit dankzij coronapandemie

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 20:43

Stichting Boeken Steunen Mensen in Blerick houdt jaarlijks een boeken- en platenbeurs. Dit jaar puilt de collectie uit met een recordaantal dankzij de coronapandemie.

De boeken staan letterlijk tot de nok van de grote opslaghallen in Steyl. Zo'n 100.000 tot 150.000 boeken wachten op een nieuwe eigenaar.

Video L1

Zolder opruimen
De coronapandemie is volgens organisatie Geert Hendrikx de oorzaak: "Mensen ruimen hun zolder grondig op. Daarna bellen ze ons of we de boeken en platen op komen halen". Vanwege de coronamaatregelen begon de stichting boeken online te verkopen. "Een groot succes", noemt Hendrikx de noodgedwongen verkoop via internet. "De beurs kon niet doorgaan, maar we verkopen wel voor duizenden euro's online."

Toch is de beurs hard nodig. In drie dagen spenderen zo'n 5000 bezoekers voor 80.000 euro aan tweedehands boeken en platen. Hendrikx: "Dat krijg je online niet verkocht. De opbrengst gaat jaarlijks naar verschillende goede doelen."

Opsplitsen
Behalve de verkoop via internet, is er voor gekozen om de beurs op te splitsen. De platen gaan nu apart van de boeken van de hand. Duizenden singles, lp's, cassettebandjes en apparatuur zoals draaitafels worden in oktober al verkocht. Simpelweg omdat de organisatie te veel heeft om allemaal in één keer te verkopen.

QR-code
De organisatie vindt het een groot voordeel dat bezoekers gespreid over de dagen komen. Zo kan de organisatie grip houden op de toestroom. Koopjesjagers worden gecontroleerd op een geldige QR-code.

De muziekbeurs vindt 30 en 31 oktober plaats. Op 7,8 en 9 januari volgt de boekenbeurs. Beide keren zal dat zijn op het Blariacumcollege in Blerick.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen