Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken- en platenbeurs puilt uit dankzij coronapandemie

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 20:43

Stichting Boeken Steunen Mensen in Blerick houdt jaarlijks een boeken- en platenbeurs. Dit jaar puilt de collectie uit met een recordaantal dankzij de coronapandemie.

De boeken staan letterlijk tot de nok van de grote opslaghallen in Steyl. Zo'n 100.000 tot 150.000 boeken wachten op een nieuwe eigenaar.

Video L1

Zolder opruimen
De coronapandemie is volgens organisatie Geert Hendrikx de oorzaak: "Mensen ruimen hun zolder grondig op. Daarna bellen ze ons of we de boeken en platen op komen halen". Vanwege de coronamaatregelen begon de stichting boeken online te verkopen. "Een groot succes", noemt Hendrikx de noodgedwongen verkoop via internet. "De beurs kon niet doorgaan, maar we verkopen wel voor duizenden euro's online."

Toch is de beurs hard nodig. In drie dagen spenderen zo'n 5000 bezoekers voor 80.000 euro aan tweedehands boeken en platen. Hendrikx: "Dat krijg je online niet verkocht. De opbrengst gaat jaarlijks naar verschillende goede doelen."

Opsplitsen
Behalve de verkoop via internet, is er voor gekozen om de beurs op te splitsen. De platen gaan nu apart van de boeken van de hand. Duizenden singles, lp's, cassettebandjes en apparatuur zoals draaitafels worden in oktober al verkocht. Simpelweg omdat de organisatie te veel heeft om allemaal in één keer te verkopen.

QR-code
De organisatie vindt het een groot voordeel dat bezoekers gespreid over de dagen komen. Zo kan de organisatie grip houden op de toestroom. Koopjesjagers worden gecontroleerd op een geldige QR-code.

De muziekbeurs vindt 30 en 31 oktober plaats. Op 7,8 en 9 januari volgt de boekenbeurs. Beide keren zal dat zijn op het Blariacumcollege in Blerick.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen