Bibliotheek

Grootste reis naar bibliotheek voor inwoners Roerdalen

Inwoners van Roerdalen moeten in Limburg, gemiddeld genomen, het verst reizen om een boek te kunnen lenen bij de bibliotheek.

Jacques Vriens
Nieuw boek en theaterstuk van Jacques Vriens

Kinderboekenschrijver en theatermaker Jacques Vriens is bezig met een nieuw boek.

Benny Lindelauf
Benny Lindelauf: 'Ik leef al een week als een popster'

Schrijver Benny Lindelauf uit Sittard krijgt de ene na de andere uitnodiging nadat hij vorige week de Woutertje Pieterse Prijs ontving.

Paul van Loon
Drie bekroningen voor Limburgse kinderboekenschrijver

Drie boeken van de Geleense kinderboekenauteur Paul van Loon zijn woensdag tegelijk bekroond met ieder een zogenoemd Gouden Boek, hetgeen betekent dat er van alle exemplaren meer dan 75.000 zijn verkocht.

Boekwinkel on tour (23 jan 2020)
Gesloten boekhandels klagen niet: druk met bestellingen

De boekhandels zijn dicht, maar achter de schermen is het druk. De landelijke campagne 'Steun je boekhandel' lijkt ook in Limburg effect te hebben.

Ploumen (29 jun 2020)
Lilianne Ploumen juryvoorzitter Libris Literatuurprijs

Het Maastrichtse Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen is benoemd tot juryvoorzitter van de Libris Literatuurprijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden.

ANP-377640700
Boekenschrijver Paul van Loon genomineerd door Kinderjury

Paul van Loon maakt kans op zijn elfde Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Wiellie (9) uit Echt in kinderboekenjury: 'Las 19 boeken'

De negenjarige Wiellie Leurs uit Echt had dit jaar de eer om plaats te nemen in de kinderboekenjury.

Bijzondere collectie boekenbeurs Blerick: 'Atlas uit 1840'

Duizenden boeken, platen, video's, dvd's en muziekcassettes zijn vanaf vrijdag in het Blariacumcollege in Blerick weer te koop voor een prikkie. Dit jaar zit er wel een heel speciaal boek bij: een bijzondere atlas uit 1840.

Vijfjarige Jean-Pierre heeft eigen zwerfboekenstation

De vijfjarige Jean-Pierre Schoolmeesters uit Blerick is zijn eigen zwerfboekenstation begonnen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten