Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekelman teleurgesteld over ontbreken vrouwenbob op WK

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 10:39

Melissa Boekelman maakt zich zorgen over de toekomst van het vrouwenbobsleeën.

"Ik hoop dat er mensen zijn die opstaan anders zal de sport niet heel lang meer bestaan", zegt ze. Op het WK in Königssee deze week ontbreekt een Nederlands vrouwenteam.

Geldkraan
Toen
pilote Esmé Kamphuis in 2014 voor een maatschappelijke carrière koos, draaide het NOC*NSF de geldkraan voor het vrouwenteam dicht. Melissa Boekelman uit Heerlen zat drie jaar geleden samen met Kamphuis in de bob. Op de Olympische Spelen in Sochi vielen de Nederlandse vrouwen met de tweemansbob net buiten het podium. Boekelman was toen reserve.

Kogelstoten
In 2015 maakte
Boekelman definitief de overstap naar het kogelstoten. Volgende maand neemt ze deel aan het EK indoor atletiek in Belgrado. Inmiddels heeft ze een A-status en is dus gegarendeerd van inkomen. Ze richt zich dan ook niet meer op het bobsleeën. "Het is voor mij een te groot risico om weer in de bob plaats te nemen."

Bij de mannen is, op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar, een initiatief gestart om voor die tijd een olympische ploeg samen te stellen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

melissa boekelman, heerlen, kogelstoten
Ex-bobsleester Boekelman richt zich op EK kogelstoten
Melissa Boekelman debuteert in de viermansbob
melissa boekelman, heerlen, kogelstoten
Kogelstootser Boekelman noteert beste seizoensprestatie
melissa boekelman, heerlen, kogelstoten
Melissa Boekelman wint kogelstoten in Hoorn
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen