Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekelman mist finale kogelstoten: 'Dit was zo slecht'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 11:21

Melissa Boekelman heeft zich bij de EK atletiek niet kunnen plaatsen voor de finale van het kogelstoten.

De twintigvoudig Nederlands kampioene stelde teleur met een stoot van 16,90 meter, ver beneden haar kunnen. Ze eindigde als veertiende in de kwalificaties. De beste twaalf gingen door naar de eindstrijd.

Lees ook: Melissa Boekelman rekent op finaleplaats op EK

Bijna onwerkelijk
De 29-jarige atlete stond na afloop vol ongeloof haar score te bekijken. "Het is bijna onwerkelijk wat ik hier heb gepresteerd. Ik zit anderhalve meter onder mijn beste seizoensprestatie en ik begrijp niet hoe het kan. Dit was zo slecht", mopperde de in Heerlen wonende kogelstootser, die vorig jaar nog de finale van de WK in Londen haalde en met haar beste stoot van dit jaar, 18,36, bij de beste tien stond op de Europese ranglijst.

Een raadsel
"Het hele seizoen ben ik stabiel en dan faal ik op de EK. Dingen gebeuren met een reden, daar geloof ik in, maar welke reden het hier was, is mij een raadsel. Ik neem het maar mee als een les, want ik ga nog wel even door. Een slechte wedstrijd is geen reden om te stoppen", aldus Boekelman, die internationaal al naam maakte in 2006 met de wereldtitel bij de junioren.

Regerend Europees kampioene Christina Schwanitz kwam het verst in de kwalificaties met 18,83. De 32-jarige Duitse was eind juli nog betrokken bij een auto-ongeluk en hield daar lichte verwondingen aan over. Die verhinderden geen start op de EK

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen