Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekelman mist finale kogelstoten: 'Dit was zo slecht'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 11:21

Melissa Boekelman heeft zich bij de EK atletiek niet kunnen plaatsen voor de finale van het kogelstoten.

De twintigvoudig Nederlands kampioene stelde teleur met een stoot van 16,90 meter, ver beneden haar kunnen. Ze eindigde als veertiende in de kwalificaties. De beste twaalf gingen door naar de eindstrijd.

Lees ook: Melissa Boekelman rekent op finaleplaats op EK

Bijna onwerkelijk
De 29-jarige atlete stond na afloop vol ongeloof haar score te bekijken. "Het is bijna onwerkelijk wat ik hier heb gepresteerd. Ik zit anderhalve meter onder mijn beste seizoensprestatie en ik begrijp niet hoe het kan. Dit was zo slecht", mopperde de in Heerlen wonende kogelstootser, die vorig jaar nog de finale van de WK in Londen haalde en met haar beste stoot van dit jaar, 18,36, bij de beste tien stond op de Europese ranglijst.

Een raadsel
"Het hele seizoen ben ik stabiel en dan faal ik op de EK. Dingen gebeuren met een reden, daar geloof ik in, maar welke reden het hier was, is mij een raadsel. Ik neem het maar mee als een les, want ik ga nog wel even door. Een slechte wedstrijd is geen reden om te stoppen", aldus Boekelman, die internationaal al naam maakte in 2006 met de wereldtitel bij de junioren.

Regerend Europees kampioene Christina Schwanitz kwam het verst in de kwalificaties met 18,83. De 32-jarige Duitse was eind juli nog betrokken bij een auto-ongeluk en hield daar lichte verwondingen aan over. Die verhinderden geen start op de EK

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen