Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekelman mist finale kogelstoten: 'Dit was zo slecht'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 11:21

Melissa Boekelman heeft zich bij de EK atletiek niet kunnen plaatsen voor de finale van het kogelstoten.

De twintigvoudig Nederlands kampioene stelde teleur met een stoot van 16,90 meter, ver beneden haar kunnen. Ze eindigde als veertiende in de kwalificaties. De beste twaalf gingen door naar de eindstrijd.

Lees ook: Melissa Boekelman rekent op finaleplaats op EK

Bijna onwerkelijk
De 29-jarige atlete stond na afloop vol ongeloof haar score te bekijken. "Het is bijna onwerkelijk wat ik hier heb gepresteerd. Ik zit anderhalve meter onder mijn beste seizoensprestatie en ik begrijp niet hoe het kan. Dit was zo slecht", mopperde de in Heerlen wonende kogelstootser, die vorig jaar nog de finale van de WK in Londen haalde en met haar beste stoot van dit jaar, 18,36, bij de beste tien stond op de Europese ranglijst.

Een raadsel
"Het hele seizoen ben ik stabiel en dan faal ik op de EK. Dingen gebeuren met een reden, daar geloof ik in, maar welke reden het hier was, is mij een raadsel. Ik neem het maar mee als een les, want ik ga nog wel even door. Een slechte wedstrijd is geen reden om te stoppen", aldus Boekelman, die internationaal al naam maakte in 2006 met de wereldtitel bij de junioren.

Regerend Europees kampioene Christina Schwanitz kwam het verst in de kwalificaties met 18,83. De 32-jarige Duitse was eind juli nog betrokken bij een auto-ongeluk en hield daar lichte verwondingen aan over. Die verhinderden geen start op de EK

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen