Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek vertelt over duistere kanten van oprichter Tefaf

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 15:38

Het boek De Affaire Noortman over Tefaf-grondlegger en kunstcrimineel Robert Noortman uit Maastricht is woensdag gepresenteerd.

Dat gebeurde in Wessem bij het recherchebureau van privé detective Ben Zuidema. Voormalig onderzoeksjournalist Ron Couwenhoven van De Telegraaf schrijft in het boek over de criminele praktijken van de ereburger van Maastricht.

Duistere kanten
Noortman, jarenlang directeur van Tefaf, overleed in 2007. Jaren na zijn overlijden komen zijn duistere kanten aan het licht. Zo blijkt hij betrokken bij de verdwijning van negen topschilderijen uit zijn eigen galerij, waarvan hij er een heeft verbrand. Met deze zwendel verdiende hij miljoenen aan verzekeringsgeld. Acht stukken werden meer dan twintig jaar later teruggevonden. Daarbij speelde privé detective Zuidema een grote rol.

Verder vertelt het boek ook over een brandkastkrakersbende, waar Noortman in de jaren zestig deel van uitmaakte.

Over twee dagen opent de Tefaf, de jaarlijkse beurs met exclusieve kunst en antiek, in het MECC in Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Georgina Verbaan in verfilming Paul van Loon-boek
Patrick van Maris volgt Paul Hustinx op als TEFAF-directeur
Ereteken Maastricht voor Tefaf-directeur
Middeleeuws Duits evangelieboek op de TEFAF Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen