Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek vertelt over duistere kanten van oprichter Tefaf

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 15:38

Het boek De Affaire Noortman over Tefaf-grondlegger en kunstcrimineel Robert Noortman uit Maastricht is woensdag gepresenteerd.

Dat gebeurde in Wessem bij het recherchebureau van privé detective Ben Zuidema. Voormalig onderzoeksjournalist Ron Couwenhoven van De Telegraaf schrijft in het boek over de criminele praktijken van de ereburger van Maastricht.

Duistere kanten
Noortman, jarenlang directeur van Tefaf, overleed in 2007. Jaren na zijn overlijden komen zijn duistere kanten aan het licht. Zo blijkt hij betrokken bij de verdwijning van negen topschilderijen uit zijn eigen galerij, waarvan hij er een heeft verbrand. Met deze zwendel verdiende hij miljoenen aan verzekeringsgeld. Acht stukken werden meer dan twintig jaar later teruggevonden. Daarbij speelde privé detective Zuidema een grote rol.

Verder vertelt het boek ook over een brandkastkrakersbende, waar Noortman in de jaren zestig deel van uitmaakte.

Over twee dagen opent de Tefaf, de jaarlijkse beurs met exclusieve kunst en antiek, in het MECC in Maastricht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Georgina Verbaan in verfilming Paul van Loon-boek
Patrick van Maris volgt Paul Hustinx op als TEFAF-directeur
Ereteken Maastricht voor Tefaf-directeur
Middeleeuws Duits evangelieboek op de TEFAF Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen