Overslaan en naar de inhoud gaan

'Boek El Rey is geen aanklacht'

Geplaatst opwoensdag 26 november 2014 - 21:47

Zelfs in het geval oud-wethouder Jos van Rey volgend jaar door de strafrechter van alle blaam gezuiverd zou worden, dan hoeft het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ geenszins te worden aangepast.

Dat antwoordden onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers woensdagavond op kritische vragen vanuit het publiek, tijdens de officiële presentatie van het boek in de L1-studio in Maastricht.

Geen aanklacht
Volgens de schrijvers, die voor Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad drie jaar lang onderzoek deden naar Van Rey, moet het boek niet gezien worden als aanklacht tegen het voormalige VVD-partijprominent, ook al beweert de hoofdpersoon zelf dat er een mediahetze tegen hem aan de gang is.

Niet zelf beweerd
Goossen: "Wij hebben niet zelf beweerd dat Van Rey corrupt is of steekpenningen heeft aangenomen. Dat zijn verdenkingen die justitie onderzoekt. Wij hebben een cultuur geschetst waarin een wethouder op een bepaalde manier functioneert. Een bestuurskundige schetst in ons boek dat je aan alles voelt dat het zo niet hoort te werken in het lokaal bestuur, ongeacht of de strafbaarheid nou wordt bewezen of niet."

Boekpresentatie
Tijdens de presentatie van het boek, dat vanaf nu in de boekhandel verkrijgbaar is, mocht het publiek in de zaal vragen stellen, net als internetters die de presentatie via 1Limburg.nl konden volgen. Hier werd volop gebruik van gemaakt.

Bekijk hier de boekpresentatie terug:

YouTube
L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Boek over affaire-Jos van Rey
Discussieer mee over de affaire-Van Rey
boekpresentatie_erey
Verkoop boek Van Rey loopt voorspoedig
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen