Overslaan en naar de inhoud gaan

'Boek El Rey is geen aanklacht'

Geplaatst opwoensdag 26 november 2014 - 21:47

Zelfs in het geval oud-wethouder Jos van Rey volgend jaar door de strafrechter van alle blaam gezuiverd zou worden, dan hoeft het boek ‘El Rey, van jager tot prooi’ geenszins te worden aangepast.

Dat antwoordden onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers woensdagavond op kritische vragen vanuit het publiek, tijdens de officiële presentatie van het boek in de L1-studio in Maastricht.

Geen aanklacht
Volgens de schrijvers, die voor Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad drie jaar lang onderzoek deden naar Van Rey, moet het boek niet gezien worden als aanklacht tegen het voormalige VVD-partijprominent, ook al beweert de hoofdpersoon zelf dat er een mediahetze tegen hem aan de gang is.

Niet zelf beweerd
Goossen: "Wij hebben niet zelf beweerd dat Van Rey corrupt is of steekpenningen heeft aangenomen. Dat zijn verdenkingen die justitie onderzoekt. Wij hebben een cultuur geschetst waarin een wethouder op een bepaalde manier functioneert. Een bestuurskundige schetst in ons boek dat je aan alles voelt dat het zo niet hoort te werken in het lokaal bestuur, ongeacht of de strafbaarheid nou wordt bewezen of niet."

Boekpresentatie
Tijdens de presentatie van het boek, dat vanaf nu in de boekhandel verkrijgbaar is, mocht het publiek in de zaal vragen stellen, net als internetters die de presentatie via 1Limburg.nl konden volgen. Hier werd volop gebruik van gemaakt.

Bekijk hier de boekpresentatie terug:

YouTube
L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Boek over affaire-Jos van Rey
Discussieer mee over de affaire-Van Rey
boekpresentatie_erey
Verkoop boek Van Rey loopt voorspoedig
El Rey Theo Sniekers Hans Goossen Jos van Rey
Limburgse journalisten winnen prijs met 'El Rey'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen