Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeing landt in één dag 24 keer op vliegveld Maastricht

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 10:55

Wie in de omgeving van Maastricht Aachen Airport woont, zal woensdag wellicht wat meer geluidsoverlast ervaren dan normaal. Een Boeing 737 van AirBerlin landt liefst 24 keer in één dag op het vliegveld.

Op de vluchtradar was woensdag te zien dat het toestel, dat opsteeg vanuit Düsseldorf, lang rondjes cirkelde boven het vliegveld in Beek.

Simulator
Bij Maastricht Aachen Airport kon desgevraagd niemand de mysterieuze vliegbewegingen van het toestel verklaren. Een telefoontje naar de luchtvaartpolitie leert dat het cirkelende vliegtuig geen gevaar vormt. Integendeel: het gaat om een oefenvlucht. "Ze doen vandaag touch and go-oefeningen", legt een woordvoerder uit. "Normaal gesproken doen ze dat in een simulator, maar zo nu en dan gebeurt het ook in het echt."

De Boeing 737-86 landt woensdag 24 keer in Beek, om 11:44 uur vloog het toestel weer terug naar Duitsland.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste vlucht Vueling op Maastricht Aachen Airport
Gestrande Boeing in Maastricht pas tegen de zomer klaar
Helft minder passagiers vliegt vanaf Bierset
Druk Maastricht Aachen Airport door problemen Eindhoven
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen